Andrew White

Nieuws

12 juni 2018 door Redactie | FRRME

'De dominee van Bagdad' vrijgesproken van beschuldigingen

Andrew White, beter bekend als de voormalige 'dominee van Bagdad', zou Yezidi seksslaven uit handen van IS verlost hebben door de terroristen een geldbedrag te betalen. Nu is hij vrijgesproken van die beschuldigingen. Dat meldt Christianity Today.

Een jaar lang is de zaak van White door politie onderzocht. Zijn eigen stichting Foundation for Reconciliation in the Middle East (FRRME) meldde in 2014 aan Charity Commission dat White geld zou hebben betaald aan IS-terroristen. “De informatie was niet waar en eindelijk is de zaak officieel afgesloten en ben ik vrijgesproken van nog meer onderzoek”, aldus White.

Wereldwijd staat White bekend als een held die zonder angst voor IS het opneemt voor christenen die vervolgd worden. In 2014 hebben terroristen duizenden vrouwen en meisjes ontvoerd en verkocht als seksslaven. Een handjevol mensenrechtenactivisten probeerden onafhankelijk van elkaar de slaven terug te kopen. Maar ieder die geld aan terroristen gaf, zou vervolgd worden. “Wij gaven de boeven nooit een dubbeltje”, zei White. 

Biografie
Canon Andrew White (50) groeide op in Bexley, zuidoost-Londen, in een gezin dat tot de ‘strict baptists’ behoorde. Na zijn studie geneeskunde werkte hij als anesthesioloog in het Londense St. Thomas-ziekenhuis. Maar op zijn 26e riep God hem priester te worden in de Anglicaanse Kerk. Hij nam ontslag en studeerde theologie studie in Cambridge (en deels Jeruzalem), waarna hij priester werd.

Hij schreef diverse boeken, waarvan er tot nu toe één in het Nederlands is vertaald: Geloof onder vuur (2012). Zijn stichting, de Foundation for Reconciliation in the Middle East (FRRME), zet zich in voor vrede en verzoening in het Midden-Oosten.

Reacties

Goed dat deze dappere dienaar van God vrijgesproken is. Moge God hem en zijn werk ook verder zegenen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.