gevangenis

God

13 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Vandaag zou wel eens anders kunnen gaan dan ik denk

Onmiddelijk werd Jozef uit de kerker gehaald, hij werd geschoren en kreeg schone kleren aan - Genesis 41:14.

Just another day in prison. Zo ziet het er uit voor Jozef. Weer de hele dag hetzelfde liedje, dat hem na twee jaar danig de keel begint uit te hangen. Beetje knijpers in elkaar knutselen. ‘s Middags potje basketballen (ene dag: Schenkers tegen de Bakkers, andere dag: Bakkers tegen de Schenkers). ‘s Avonds het acht uur journaal en dat was het wel weer. Pfff.

Maar niets van alles. Deze dag zou totaal anders verlopen. Zonder dat Jozef er iets voor gedaan heeft komt er een uitnodiging. De farao vraagt hem of hij in de kracht wil gaan staan die God hem gegeven heeft: de wijsheid om dromen uit te leggen. Tot dan toe was die kracht bedekt geweest, maar kwam nu in één keer te voorschijn.

Zo gezegd, zo gedaan, en de rest is geschiedenis. Jozef wordt ontdekt, stapt in de schijnwerpers, komt aan de macht van waaruit uiteindelijk alles herstelt, inclusief de relatie met zijn broers en vooral zijn vader.

Dit is goed nieuws voor mij. Dingen lijken misschien saai, voorspelbaar. Maar ik heb geen idee wat de echte patronen zijn, hoe het herstelplan van God werkt. Dus het zou zo maar kunnen zijn dat ik vandaag een totaal onverwachte uitnodiging krijg. Om iets te gaan doen wat ik totaal niet aan zag komen. Dat ik waarde mag gaan toevoegen vanuit de wijsheid die God mij door de jaren heeft toebedeeld (terwijl ik me daar geenszins van bewust was).

Saai? Sleur? Geen kenmerken van mijn God die het leven zelf is. So be prepared for the unknown. Iedere morgen ligt er geestelijke dauw op de dag, vandaag is weer helemaal nieuw.

Jasper van der Kolk is samen met zijn vrouw Maartje de initiator van een jonge kerk, midden in de stad Amsterdam. Bezoek hier zijn website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher