Israël Palestijnen

Nieuws

12 juni 2018 door CIDI

Palestijnen hopen op veroordeling Israël door VN

Aangezien het bij de VN-veiligheidsraad niet is gelukt Israël te veroordelen naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Gaza, hoopt de Palestijnse Autoriteit op een veroordeling van de Joodse staat door de Algemene Vergadering van de VN, laat het Centrum Informatie en Documentatie (CIDI) weten.

Op 1 juni kwam de VN-Veiligheidsraad bijeen om te spreken over de recente gebeurtenissen in Gaza. Tijdens de vergadersessie stonden de Verenigde Staten en Koeweit lijnrecht tegenover elkaar. Beide landen dienden een resolutie in – de Amerikaanse veroordeelde Hamas en de Koeweitse Israël – maar geen van de moties werd aangenomen. Nederland hield zich bij beide stemmingen afzijdig.

Afgelopen vrijdag kwamen weer duizenden Palestijnen op de been in Gaza om te protesteren aan de grens met Israël. Volgens het Israëlische leger was er tijdens deze demonstraties sprake van het gooien van granaten en stenen richting soldaten, en is er ook sprake geweest van een beschieting van een legerpost. Ook werden weer tientallen vliegers en ballonnen met vuurbommen opgelaten, met grote veldbranden in Israël tot gevolg.

Opnieuw zijn er doden gevallen bij nieuwe protesten van Palestijnen op de Gazastrook bij de grens met Israël. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid stelt dat er vier doden zijn gevallen. Ook raakten nog eens honderden betogers gewond. Van de gewonden liep 92 mensen een schotwond op.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher