Metalbijbel

Nieuws

11 juni 2018 door Transformate

15.000 Metalbijbels verspreid in 10 jaar

Na een succesvolle verspreiding van 15.000 Metalbijbels in de afgelopen 10 jaar Metalbijbels op Nederlandse Metalfestivals is de Metalbijbel een begrip geworden. De aankomende jaren wil Metalbijbel Nederland nog eens 10.000 Metalbijbels verspreiden en daarom beginnen ze een crowdfundactie.

Met een stand op Metalfestivals functioneert Metalbijbel Nederland steeds meer als een ‘aanloopkerk’ voor de metalheads. De festivalgangers krijgen een gratis Metalbijbel. Dit leidt herhaaldelijk tot een goed gesprek en zelfs tot een gebed. Het is de kerk in het klein op Metalfestivals en iedereen is daar welkom.

Nu de tweede druk bijna op is, is de uitdaging om 30.000 euro bij elkaar te krijgen voor de herdruk van 10.000 nieuwe Metalbijbels. In samenwerking met Stichting Reck en Stichting Transformate zijn we als enthousiaste vrijwilligers van Metalbijbel Nederland van goed de hoop dat dit gaat lukken. In middels hebben we namelijk al meer dan 7.000 euro binnengekregen. Deze gelden zijn binnengekomen via kerken, stichtingen en particulieren.

Aan de hand van een cd-actie en door middel van fondsenwerving en overige donaties hopen we het resterende bedrag binnen te krijgen. Dit lijkt een groot bedrag maar onze ervaring leert dat als je met de Metalbijbel bezig gaat er bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Iron Maiden concert
Metalbijbel Nederland kwam daar een tijd geleden op een bijzondere manier achter. Ze wisten niet wat ze meemaakten. Ze waren in de veronderstelling dat een voorraad van 1000 Bijbels veel te groot was voor één concert. Tot hun verbazing kwamen ze er een half uur later achter dat deze voorraad te klein was. Als zoete broodjes waren ze weggegeven. Alle Metalbijbels die ze meegenomen hadden, waren in één keer op. Wat ze zagen was een grote groep Iron Maiden-fans die enthousiast hun net gekregen geschenk aan het bekijken waren. Ook de merchandise stand gaf een Metalbijbel weg bij elk shirt dat ze van Iron Maiden verkochten. De drummer van Iron Maiden is christen geworden en zijn getuigenis staat ook in de Metalbijbel.

Wat is een Metalbijbel?
Deze 'doelgroep-Bijbel’ bestaat uit het Nieuwe Testament (Het Boek) met voor- en achterin getuigenissen van mensen uit de doelgroep. Metalartiesten die delen wat zij hebben met Jezus en de Bijbel. De artiesten waarvan wij een getuigenis hebben zijn: Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Brian Welch (ex-Korn), Rob Rock, Michael Sweet (Stryper), Ken Tamplin en Metal Pastor Bob Beeman (Sanctuary International). De Metalbijbel is tevens relevant voor de doelgroep door het donkere ontwerp de handige grootte. Door de vormgeving wordt deze Bijbel uit de kerkomgeving genomen en midden in de heavy metal- en hardrockwereld geplaatst. De Metalbijbel is een uniek product omdat het twee op het eerste oog tegengestelde werelden bij elkaar brengt.

Lees hier meer over de Metalbijbel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher