China politie

Nieuws

11 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Te veel christenen naar bedevaartsoord: China vernielt kruisweg

De lokale overheid heeft in een bedevaartsoord in de Chinese provincie Henan de kruisweg vernield, meldt Ucanews volgens het Katholiek Nieuwsblad. 

Volgens een anonieme bron van Ucanews was de bisschop van Anyang een maand eerder al te kennen gegeven dat de kruisweg ontmanteld zou moeten worden. Een reden daarvoor werd niet gegeven. In de nacht van 4 op 5 juni zouden graafwerktuigen en pickup trucks naar het bedevaartoord zijn gebracht. De autoriteiten “waren bang dat er overdag te veel kerkleden zouden zijn”.

De Kerk in Henan ligt in toenemende mate onder vuur. Afgelopen september werd een kruis van een protestantse kerk gehaald en werden diverse kruizen van katholieke kerken vernield.

De Chinese overheid houdt controle over alle religies, zoals de sterk groeiende christelijke minderheid. Christenen zijn de grootste sociale groepering die niet onder de communistische partij valt. Er zijn groeiende pogingen, zelfs concept-wetten, om ze onder controle van de staat te krijgen. Gelukkig kunnen veel kerken relatief vrij hun gang gaan. China bezet de 43e plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher