kruis

God

12 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Sarah Klerks werd als 26-jarige weduwe: "Ik wilde mijn boosheid aan God geven"

"Ik wist niet of ik in God geloofde, maar ik probeerde voor de zekerheid te bidden," vertelt Sarah Klerks (31). Acht jaar geleden trouwde zij met een terminaal zieke man. In gesprek met NRC Handelsblad vertelt Sarah hoe zij zich door zijn geloof ging verdiepen in het christelijk geloof.

Op 11 november 2013 vond een belangrijke operatie plaats bij haar man Martijn. Sarah zat in een overlevingsmodus. Vanaf dat moment bleef haar man, die Jehova’s getuige was, lange tijd op de intensive care. Communicatie was nauwelijks mogelijk. Zonder te weten of ze gelooft, ging Sarah in gebed. "Ik was zo boos, ik wilde die boosheid aan ‘God’ geven. Ik was over de grens van mijn eigen kunnen, maar door het bidden voelde ik me rustig en gecoacht."

Na Martijns uitvaart had Sarah geen idee hoe ze door moest leven. "Ik keek in die tijd veel naar YouTube-filmpjes van dominees zoals de Amerikaan Tim Keller, die sprak me erg aan. (...) Ik las zijn boek Walking with God through pain and suffering. Het voelde toen ook alsof ik dicht bij God was." Even later bezocht ze een kerkdienst van Stroom, een niet-traditionele jonge kerk in Amsterdam.

Sarah: "Er werd op een rationele en onderzoekende manier naar geloof gekeken, een beetje alsof je op een hoorcollege op de universiteit bent." Twee jaar geleden liet zij zich dopen. "Ik geloof dat Jezus echt is gestorven en echt is opgestaan, hoe gek dat ook klinkt, en dat op een dag alle pijn en onrechtvaardigheid wordt goedgemaakt."

Lees haar volledige verhaal in NRC Handelsblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher