Renze Klamer

Nieuws

11 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Vijf uitspraken van EO-presentator Renze Klamer over zijn geloof

Renze Klamer timmert de laatste jaren meer en meer aan de weg. De talentvolle EO-presentator is de vaste gastheer van het dagelijkse radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. Ook was hij was recent het gezicht van de nabeschouwing van The Passion. Het AD sprak met hem.

  • Over zijn bezoek aan de Opwekkingsconferentie: "Die cultuur van christenen onder elkaar blijft fijn voelen. Verbondenheid, openheid en hartelijkheid. En het besef: wij delen iets bijzonders, het geloof in God. Natuurlijk is het soms erg kneuterig."
  • "De oerknal? Misschien is die er geweest, maar ik kan niet geloven dat er geen plan achter dit bestaan zit. Het meest logische is voor mij toch dat er iemand vooraf over heeft nagedacht. Ik vind dat ook een mooie gedachte: er is Iemand die jou heeft bedacht en onvoorwaardelijk van je houdt."
  • "In mijn ogen is atheïsme ook een geloof. En niemand vraagt zich bij Jeroen Pauw of Arjen Lubach ooit af hoe zij hun geloof in hun programma’s verwerken. In mijn ogen is Lubach nog atheïstischer dan ik christelijk ben."
  • "Ik zie God als persoon, met een eigen karakter en vooral heel veel liefde om te verdelen. Maar veel is ook een mysterie. Hoe meer ik leer, hoe meer vragen ik krijg."
  • "Sommige mensen hebben de stem van God weleens horen spreken. Ik heb die ervaring nog niet gehad. Wel ervaar ik soms nabijheid. Als we samen zingen in de kerk of tijdens een intens gebed."

Lees hier het volledige interview met Renze Klamer op de website van het AD.

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher