Recep Tayyip Erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Erdogan waarschuwt voor "heilige oorlog tussen het kruis en de halve maan"

Opnieuw klinkt er oorlogsretoriek uit de mond van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Aanleiding hiervoor zijn Oostenrijks plannen voor het sluiten van verschillende salafistische instellingen en zeven moskeeën. Ook wil het land meerdere imams uitwijzen.

De Oostenrijkse autoriteiten onderzoeken of imams een verbod op financiering vanuit het buitenland hebben overtreden, zegt minister Herbert Kickl (Binnenlandse Zaken). In zeker twee zaken zou al zijn vastgesteld dat geestelijken het land moeten verlaten. De autoriteiten doen nog onderzoek naar tientallen andere imams.

"Deze maatregelen van Oostenrijk bewegen de wereld, vrees ik, naar een heilige oorlog tussen het kruis en de halve maan," reageerde Erdogan volgens The Times of Israel. De halve maan is het symbool van de islam. "Jij (de Oostenrijkse bondskanselier Kurz, red.) doet zoiets en wij doen niks? Dat betekent dat wij ook enkele stappen zullen ondernemen. De westerse wereld moet zijn boel op orde krijgen."

Een woordervoerder van de Turkse president omschreef de plannen van Oostenrijk als "een weerspiegeling van de anti-islamitische, racistische, discriminerende en populistische golf" in het Europese land. De rechts-populistische FPÖ (Vrijheidspartij van Oostenrijk) vormde eind vorig jaar een coalitie met de christendemocratische ÖVP (Oostenrijkse Volkspartij) van Kurz.

Erdogan deed zijn uitspraken in aanloop naar de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen op 24 juni. In Oostenrijk wonen ongeveer 600.000 moslims. Velen zijn van Turkse afkomst.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Het is gelukkig geen vraag wie er zal winnen als het gaat tussen het Kruis en de halve maan. Het kruis heeft alles te maken met de Gekruisigde en Opgestane. Jezus Christus. Wie zich aan Hem stoot zal omkomen en ten onder gaan. Zalig allen die schuilen bij deze Zaligmaker.
Zo gaat het altijd: leugenaars beschuldigen hun 'vijand' juist van datgene waaraan ze zelf schuldig staan. Ga maar eens kijken in de gevangenissen van Turkije, waar honderdduizenden onschuldig zijn opgesloten, alleen omdat ze het misschien ooit eens oneens waren met hem. Is dat geen discriminatie?
B
@Jos Strengholt: jij en vele anderen geloven dat de koranallah en JHWH dezelfde zijn, dus kerken in islamlanden en moskeeën in christelijke landen zou geen punt moeten zijn.

De diverse oorlogen met de islamlanden leren ons wel wat anders en Erdogan bevestigt dat.

De politiek correcte voorgangers en de gemeenteleden, die stilzwijgend steun aan verlenen aan de islamisering zijn daar verantwoordelijk voor; het bloed van de slachtoffers van het islamterrorisme kleeft aan hun handen.

Shalom voor echte voorgangers,

Ben Kok (j-chr pastor)

Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)