NOS

Nieuws

11 juni 2018 door Jeffrey Schipper

NOS blundert opnieuw; 'Israël houdt sinds 1948 gebied bezet'

'Onder de noemer 'Mars van de terugkeer' eisen de Palestijnen dat zij mogen terugkeren naar de gebieden die sinds de oprichting van Israël in 1948 bezet worden,' schreeft de NOS afgelopen weekend in een nieuwsbericht over gewelddadige protesten in de Gazastrook.

'De NOS blijft de mist in gaan wanneer het gaat om verslaggeving over Israël. Israël zou volgens de omroep sinds 1948 gebieden bezet houden. De NOS trekt dus de legitimiteit van de staat Israël in twijfel,' reageerde het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). De NOS corrigeerde later het nieuwsbericht als volgt: 'Onder de noemer 'Mars van de terugkeer' eisen de Palestijnen dat zij mogen terugkeren naar de gebieden die in Israël liggen.' 

Onlangs ging de NOS eveneens de mist in in haar berichtgeving over het Palestijns-Israëlische conflict. Zo zat de beschrijving van het VN-Verdelingsplan van 1947 vol met fouten. De NOS haalde zelfs het Arabische en het Joodse deel door elkaar. Dat gele deel op de kaart was juist het Arabische deel en vice versa. Lees ook: NOS blundert met video over ontstaan van Israël.

Reacties

Het gaat maar door! Haast dagelijks krijgen we 'verkracht' nieuws te horen. Dit is geen onwetendheid, maar boze opzet. En tegelijk komen haast dagelijks hele aardige moslims aan het woord die 'volgens hun godsdienst' het goede zoeken voor hun medemensen. Het wordt tijd dat de NOS eens in islamitische landen gaat kijken en eerlijke verslaggeving gaat geven!
B
Hi Manuela,

Zolang niet 1 van de 6000 kerken en 50 synagoges in ons land op de eigen website de islam ontmaskerd als een totalitair systeem, wat elke democratie van binnen uit overneemt, gaan de media door met waardering voor de islam en gezellig samen een afgodsmaaltijd (iftar) houden.

Noem me 1 site van enige kerk of synagoge die dat doet, behalve dan de Tora-Yeshua gemeente.

En de "gristen-lijken" in die kerken laten het ook gewoon maar gebeuren.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher