model

Mooi

11 juni 2018 door Dick van den Bos

Voormalig supermodel: "Het gaat Jezus om de binnenkant"

Voormalig Victoria’s Secret model Nicole Weider liet een lucratieve carrière als lingeriemodel schieten en werd een volgeling van Jezus. Ze wil haar invloed gebruiken om vrouwen te helpen om hun schoonheid goed te gebruiken. "Voor God is ons karakter veel belangrijker".

Ze richtte de grootste online gemeenschap op voor tienermeisjes in 2010, genaamd Project Inspired. Dit project gaat allemaal om innerlijke schoonheid - in plaats van de seksueel getinte verhalen van cosmolitan magazines.

Tegen de Christian Post vertelt ze dat ze altijd voelde dat ze nooit perfect genoeg was. “Ik voelde me alleen beoordeeld op mijn voorkomen en dat pijnigde mijn zelfvertrouwen. Ik voelde dat ik meer wilde in het leven. Toen kwam ik weer bij mijn geloof uit. Ik wilde mijn talenten inzetten voor God, in plaats van voor de lege modelindustrie.”

Ze heeft een belangrijke boodschap voor jonge vrouwen. “Ze zijn mooi zoals God hen gemaakt heeft. Trap nooit in de ‘vergelijking-val’. Het is met social media makkelijk om jezelf te vergelijken met andere mensen. Daarom vermijd ik social media soms, door niet teveel te scrollen en soms uit te loggen. Voor God is het vooral belangrijk dat we focussen op het karakter van ons hart.”

Reacties

Ja, God kijkt vooral naar ons hart, maar de buitenkant is ook belangrijk. Fijn dat Nicole de accenten goed legt en ook zelf in haar beslissingen laat zien dat ze hier achter staat. Wat onze tienermeisjes betreft, laat hen bedenken dat God graag bij hen op de eerste plaats wil staan en dat Hij het fijn vindt als zij Hem dankbaar zijn voor hun bestaan. Tegelijk vind ik het zeer afkeurenswaardig dat 'reformatorsiche' mannen meisjes verbieden een lange broek te dragen. Hierdoor lopen ze er zeer onzedig bij, met minirokjes VER boven de knie.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher