rechter

Nieuws

09 juni 2018 door De Stentor | Flevopost.nl

Vier maanden voorwaardelijk voor dirigent Urk vanwege ontucht 15-jarig meisje

De Urker Jaap K. is schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een 15-jarige leerlinge in 2007. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een taakstraf van 150 uur, melden diverse media.

Tijdens het oefenen in de kerk heeft hij haar ontkleed op de bank bij het orgel en drong hij seksueel binnen bij het slachtoffer, in aanloop naar een zogenoemde voorspeelavond. De rechtbank Midden-Nederland acht bewezen dat de man seksueel is binnengedrongen bij het slachtoffer. Ook heeft hij haar betast en gestreeld, meldt de Stentor.

In die periode keek het slachtoffer op tegen haar begeleider, voegt Flevopost.nl toe. Hij heeft niet alleen misbruik gemaakt van zijn positie als muzikaal begeleider, maar ook inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het jonge slachtoffer, stelt de rechtbank in haar uitspraak.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man in 2007 al eens is veroordeeld voor een soortgelijk feit. Het voorwaardelijke deel dient als stok achter de deur om herhaling te voorkomen. Gaat hij opnieuw in de fout dan moet hij alsnog maximaal 4 maanden gevangenisstraf uitzitten.

K. is organist in de Petrakerk en muzikaal adviseur bij het EO-programma 'Nederland Zingt'.

Reacties

G
Voor het slachtoffer moet het afschuwelijk zijn geweest. Maar dat CIP het artikel van De Stentor en Flevopost zo overneemt vind ik te ver gaan. Dat de uitspraak van de rechter vermeld wordt is terecht, maar de details hadden achterwege gelaten kunnen worden.

Gert.
REAGEER
P
Ik begrijp de enorm lichte strafmaat niet. Ik begrijp ons rechtssysteem niet. Hij is nota bene voor de tweede keer de fout ingegaan en krijgt opnieuw een kans om het niet nog een keer te doen?! Het meisje dan? Zij is veel langer dan vier maanden bezig om de gevolgen van zijn daad te dragen. Voor haar is er geen voorwaardelijk, alleen een daadwerkelijk. De daad is werkelijk gepleegd ...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher