christelijke mini ondernemingen

Nieuws

08 juni 2018 door EVO

Drie christelijke mini ondernemingen verslaan 800 andere mini ondernemingen

Via het project “College Company” van de stichting Jong Ondernemen zijn er nog vijf ondernemingen in de race voor beste studenten onderneming van het jaar 2018. Bijzonder is dat er maar liefst drie van de in totaal 5 teams van het Hoornbeeck College zijn doorgedrongen tot de landelijke finale. Eén van deze mini ondernemingen doet hieronder hun verhaal.

“Wij als studenten willen de wereld een stukje beter maken!,” zegt Lans Luteijn, marketingmanager van EVO. EVO verkoopt een Watersaver, een waterbesparende kraandop die 50% water bespaart. “Door de Watersaver in het uiteinde van de kraan te stoppen, vernauwt u de opening van de kraan waardoor u maar liefst 50% van uw kraanwater bespaart zonder dat u dat zelf door heeft.”

Waarom is een mini onderneming een aanrader voor studenten?
“Een mini onderneming is ontzettend leuk om te doen. Je leert er ontzettend veel van. Ik leer meer van mijn eigen onderneming opstarten dan van al mijn theorieboeken bij elkaar. Geen enkel theorieboekje over verkopen levert meer op dan de 200 verkoopgesprekken die ik met potentiele klanten voerde op beurzen.”

Het is mooi om te zien hoeveel christenen de wereld ingaan met ondernemerschap. Daarom is het Hoornbeeck trots dat drie van de vijf ondernemingen vanuit een christelijke school komen en ook vanuit die identiteit handelen.

De winnaar van de Nederlandse finale mag meedoen met de Europese finale. Natuurlijk gunnen wij dat de jongelui van het Hoornbeeck. U kunt hieraan meehelpen door te stemmen op EVO. Hier kunt u uw stem geven. Zo kan heel Nederland zien dat je met integer handelen het verste komt!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher