Nieuws

08 juni 2018 door Trans World Radio

Trans World Radio in 2017: lichte daling inkomsten en nieuwe initiatieven

"Vorig jaar waren er dicht bij huis twee mijlpalen in het werk van Trans World Radio (TWR). In samenwerking met Groot Nieuws Radio is het programma Op weg met de Bijbel gestart en in Vlaanderen wordt De Bijbel door nu ook uitgezonden. We zijn dankbaar dat we hier, maar ook ver weg in bijvoorbeeld Noord-Korea, de stem van het Evangelie op allerlei manieren mochten laten horen," zegt Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België, naar aanleiding van het jaarverslag van de organisatie over 2017.

Inkomsten
In totaal kwam er vorig jaar € 2.357.125 binnen voor het werk van TWR. Hoewel dat een daling van 3% is ten opzichte van het jaar daarvoor, stegen de inkomsten van particulieren, stichtingen en bedrijven. De daling wordt met name veroorzaakt door een afname van nalatenschappen.
Met deze inkomsten heeft TWR kunnen bijdragen aan de wereldwijde verspreiding van het Evangelie via de media. In totaal heeft TWR bijgedragen aan programma’s in meer dan veertig landen.

Nieuw
Zo ondersteunt TWR dankzij trouwe gevers al jarenlang radioprogramma’s voor de vervolgde christenen in Noord-Korea. Maar het gebrek aan hoop is ook onder de niet-christenen in het land groot. Daarom heeft TWR positief gereageerd op de vraag van collega’s in Zuid-Korea die graag financiële hulp wilden voor een extra programma waarin het Evangelie op een laagdrempelige manier wordt uitgelegd aan mensen die het Evangelie nooit hebben gehoord. Het programma loopt inmiddels.

Moslims
Speciaal voor moslims is er het programma ‘De weg naar rechtvaardigheid’. Het wordt al in een groot aantal talen uitgezonden, maar TWR werkt eraan mee om dit programma voor meer landen beschikbaar te krijgen. Zo is het in 2017 ook in Tajikistan van start gegaan. De serie neemt de luisteraars mee door de Bijbelse verhalen en geeft antwoord op de oude vraag van Job: ‘Hoe kan een mens rechtvaardig staan voor God?’ Omdat het programma in verhalende vorm is gemaakt, sluit het goed aan bij veel culturen waarin mensen gewend zijn naar elkaars verhalen te luisteren.
In aanvulling op deze serie is er een nieuw programma in ontwikkeling, getiteld ‘De Profeet’. Ook hierin wordt de Bijbelse boodschap zo begrijpelijk mogelijk aan moslims doorgegeven. Voorlopig wordt het in vier talen in Afrika gemaakt.

Trans World Radio (TWR) zendt radioprogramma’s uit die in een groot deel van de wereld zijn te ontvangen, in meer dan 230 talen en dialecten. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 20 grote AM zenders en duizenden FM stations. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Lees hier meer over het werk van TWR.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher