Gay Pride Tel Aviv

Nieuws

08 juni 2018 door Israël Today

Docent verzet zich tegen Gay Pride Tel Aviv vanwege 'ontheiliging Gods naam'

Een leraar van de middelbare school uit Ramat Gan, een voorstad van Tel Aviv, schreef dat 'vrijdag helaas een grote ontheiliging van Gods naam zal plaatsvinden' in zijn land.Hij doelt op de jaarlijkse Gay Pride. De docent kreeg een storm van verontwaardiging over zich heen, laat Israël Today weten.

Leraar Eitan waarschuwde zijn leerlingen via WhatsApp. 'We hebben heil nodig, maar het heil van God kan in een oogwenk komen.' Op basis van de Psalmen vindt hij dat gelovigen zich moeten behoeden voor schaamte en schande. Het gemeentebestuur van Ramat Gan noemde de uitspraken van de docent 'racistisch'. Het Ministerie van Onderwijs vaardigde een verklaring uit waarin de leraar werd gecensureerd wegens onverdraagzaamheid.

Eitan citeerde dit gedeelte uit Psalm 15: 'HEERE, wie zal verblijven in Uw tent? Wie zal wonen op Uw heilige berg? Hij die oprecht wandelt en gerechtigheid beoefent, die met zijn hart de waarheid spreekt. Die met zijn tong niet lastert, zijn vrienden geen kwaad doet en geen smaad jegens zijn naaste op de lippen neemt. In zijn ogen is de verworpene veracht, maar wie de HEERE vrezen, eert hij. Heeft hij gezworen tot zijn schade, zijn eed verandert hij evenwel niet. Zijn geld leent hij niet uit tegen rente, een geschenk ten nadele van de onschuldige aanvaardt hij niet. Wie deze dingen doet, zal niet wankelen, voor eeuwig.'

Ieder jaar wordt de Gay Pride in Tel Aviv groots gevierd. Dit jaar vindt dit evenement plaats op vrijdag 8 juni. Het is de negentiende keer dat het land dit evenement organiseert.

Reacties

J
Ook in Israel is helaas de waanzin doorgeslagen naar de bestuurders.

Waarom een Gay Pride?. Waarom moeten mensen trots hun geaardheid laten zien?

en als iemand het niet normaal vindt, wordt je onverdraagzaam genoemd......

Nog ff en dan wordt je verplicht om langs de weg te gaan staan kijken.REAGEER
J
Hou toch eens op met het berijden van je stokpaardjes. Bijvoorbeeld scheer je de islam en rkk over één kam in je oordeel. Alleen dat al toont aan dat je echt verkeerd bezig bent. Jij zegt Joods-christelijk te zijn. Wat is dat voor een crab? Die combinatie kan al helemaal niet !! Mijn bijbel leert me dat God met de Jood en met de Griek (de heiden) een andere weg gaat. Gods verbond met de joden staat als een huis en dat met de goyem eveneens. Moet ik dat jou als zelfverklaarde kenner nog uitleggen ?
Als Yeshua niet de Redder is van Israël, is Hij ook niet onze Redder. 'Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot redding voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood en ook voor de Griek.' (Rom. 1:16).

Er is één gemeente, bestaande uit gelovige Joden en gelovige heidenen. Jouw Bijbel leert niet wat je eruit concludeert...
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher