kerkdienst

God

08 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Jeannette keerde na lange tijd weer terug naar de kerk

"Na jaren van structurele afwezigheid in kerkdiensten gaat het toch weer kriebelen: de zondag is een dag als alle anderen geworden en mijn geloofsleven is enigszins ingeslapen. Mis ik de kerk?" Om daarachter te komen Jeannette Hendrikse weer regelmatig kerkdiensten, schrijft ze op de progressief-christelijke weblog Lazarus.

Na de eerste dienst staat ze in aanwezigheid van "afgepeigerde ouders met jonge kinderen en buggy’s" overprikkeld weer buiten. De tweede dienst bestaat vooral uit "angstaanjagende lijdensverhalen met soms een wat schrale, troostrijke christelijke boodschap." Tijdens de derde samenkomst die Jeannette bezoekt wordt het heilig avondmaal op vernieuwde wijze gevierd. Na afloop wordt ze uitgenodigd voor de Alpha-cursus.

De diensten met hyperactieve kinderen, poppenspel, zware thema’s en avondmaal vielen bij haar wat zwaar op de maag. De vierde dienst die de blogger bezoekt is warm en ingetogen. Ze begint de kerk weer steeds meer te waarderen. "In de betrekkelijke anonimiteit van een megakerk begint God weer wat dichterbij te komen. (...) Of ik er permanent een plek vind, weet ik nog niet."

Eén ding weet Jeannette zeker: de deur van de kerk staat altijd open en de drempel is vaak maar net zo hoog als je hem zelf maakt. 

Lees hier de volledige blog van Jeannette Hendrikse.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher