Herman Noordegraaf

Nieuws

07 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Herman Noordegraaf neemt afscheid van de PThU

Herman Noordegraaf neemt op maandag 11 juni afscheid als docent diaconaat aan de PThU en bijzonder hoogleraar diaconie voor de Stichting Rotterdam. In het kader van zijn afscheid wordt het symposium ‘Voor waardigheid en gerechtigheid: pijlers van de diaconie’ georganiseerd in het VU-Auditorium in Amsterdam.

Tijdens het symposium bespreken diverse gasten en aantal hedendaagse diaconale kwesties: Herman Noordegraaf en prof. dr. Erik Borgman discussiëren over de theologische en politieke betekenis van ‘participatie’. Ds. Paula Irik pleit voor de emancipatie van mensen met dementie. Ze presenteert tevens haar nieuwe boek over het ‘dementees’: Een beetje boos mag wel. Tenslotte reageren Ineke Bakker, directeur Stichting Stad en Kerk Den Haag en René de Reuver, scriba Protestantse Kerk Nederland op de stelling van Herman Noordegraaf dat in een tijd van ontkerkelijking diaconale beroepskrachten meer ruimte moeten krijgen.

Programma:
13.00 - 13.30 uur Inloop
13.30 - 15.30 uur Symposium ‘Voor waardigheid en gerechtigheid’
15.30 - 16.00 uur Pauze
16.00 - 16.30 uur Toespraken
16.30 - 18.30 uur Afscheidsreceptie

Locatie: PThU Amsterdam, VU-Auditorium. De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam

Over de PThU
De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie, met vestigingen in Amsterdam en Groningen. De PThU staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher