Henk Bouma

God

07 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelist neemt deel aan Iftarmaaltijd: "We willen Jezus' vrede laten zien"

Onlangs was evangelist Henk Bouma avond te gast bij een Iftar: de maaltijd waarmee moslims tijdens de ramadan dagelijks het vasten doorbreken. Een groepje Marokkaanse mannen uit de buurt nodigde hem uit, schrijft het Nederlands Dagblad.

El Bakey Aissaoui is een van de sociaal makelaars van de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hij vindt het belangrijk dat christenen en moslims elkaar ontmoeten. "De kerk en moskee hebben verschillende gesprekken gehad om elkaar beter te leren kennen. Dat is goed, maar het kan beter. Er wordt nog te veel langs elkaar heen geleefd."

Henk is actief namens de christelijke geloofgemeenschap Huis van Vrede. "We willen de vrede van Jezus aan de mensen laten zien. Hoe doe je dat beter dan door de relaties die je hebt?" Hij onderstreept dat alleen God in staat is om mensen te bekeren tot Christus. "Mijn taak is het verhaal van Jezus laten zien."

CIP.nl sprak onlangs met Henk. "God gaat Iraniërs en Afghanen gebruiken om Nederlanders het evangelie te vertellen," is zijn overtuiging. Lees ook: Hoe in een Utrechtse 'probleemwijk' een groeiende kerk ontstond.

Reacties

B
Henk Bouma, GKV predikant, net als Cees Rentier en Lucius de Graaff, belijden dat het om "dezelfde God" gaat in Bijbel en koran , zie

https://tora-yeshua.nl/2012/02/mijn-reactie-op-de-volgende-gkv-voorganger-met-een-godslasterlijk-boek-lucius-de-graaff/

De iftar meevieren lijkt wel aardig, maar daarmee bevestig je de islam als religie, je dient er de koranallah mee, pure afgoderij dus en onbestaanbaar voor Bijbelse gelovigen.

Als je met moslims wil praten, prima, maar niet op een islambijeenkomst.

Shalom

Ben Kok (j-chr.pastor)
O
Neem inderdaad eens een voorbeeld aan Jezus, Henk Bouma! Die zou namelijk niet met zondaars hebben gegeten
Toon meer antwoorden (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher