Miray

God

07 juni 2018 door Trans World Radio

"Situaties veranderen niet altijd, maar met Christus sta je er anders in"

Ongeveer de helft van de wereldbevolking is vrouw. En velen van hen hebben het onvoorstelbaar zwaar. Wat doe je als degenen die van je moeten houden je verkopen voor een tv of een geit? En wat doe je als je misbruikt wordt? Of je eigen huis niet mag verlaten?

Trans World Radio Nederland laat het Evangelie horen in meer dan 230 talen via de radio en andere media. De christelijke radioprogramma's van TWR zijn voor velen de enige manier om het Evangelie te horen.

Een Indonesische vrouw vroeg zich af of er ook maar ergens hoop voor haar was. ‘Ik ben arm, ongeschoold en kan geen werk vinden. Ik ben zwak en niet knap. Ik ben wanhopig...’ Niemand had haar ooit verteld over de Schepper, voor Wie ze oneindig kostbaar is. Over God, die zijn Zoon naar de aarde stuurde om te sterven voor haar.

Vrouwen in rijke landen zijn geen uitzondering als het gaat om lijden. Zij maken zich weliswaar meestal geen zorgen over waar de volgende maaltijd vandaan moet komen, maar ook hier is een gelukkig leven niet vanzelfsprekend. Hoe moeilijk kan het zijn om op alle fronten maar te blijven presteren. De wereld biedt veel, maar vraagt ook veel. Waar vind je rust? Misbruik en vernedering komen hier net als elders in de wereld voor. Rijke vrouwen hebben net zo goed als arme vrouwen te maken met pijn, wanhoop en uitzichtloosheid.

De Enige die hoop en uitzicht aan al deze vrouwen te bieden heeft, is Jezus Christus. Voor Hem is ieder mens waardevoller dan hij of zij kan beseffen. Deze boodschap van hoop wil Trans World Radio (TWR) graag laten horen aan vrouwen. Ruim twintig jaar geleden is daarom het programma Hoop voor Vrouwen van start gegaan. Speerpunten in dit vrouwenwerk van TWR zijn gebed en radioprogramma’s.

Mirays leven was een en al puinhoop, zonder uitzicht. Totdat ze in de programma’s van Hoop voor Vrouwen hoorde over Jezus Christus.

Gods werk
Elke maand wordt een gebedskalender gemaakt en in tientallen talen vertaald, waaronder het Nederlands. Individuele vrouwen en gebedsgroepen bidden dagelijks voor andere vrouwen in moeilijke situaties. Door de jaren heen is vaak gebleken dat volhardend gebed deuren opende waar geen mogelijkheden leken te zijn. Of zoals een medewerker het verwoordde: ‘Als wij werken, werken we, maar als we bidden dan werkt God!’.

Naast het gebedswerk zijn er radioprogramma’s (in combinatie met programma’s op bijvoorbeeld internet en cd’s) ontwikkeld voor vrouwen in tientallen landen. Hierin wordt het Evangelie uitgelegd en gaat het over allerlei onderwerpen die met geestelijke groei te maken hebben. Er zijn programma’s over de Bijbelse visie op huwelijk en opvoeding. Maar ook over praktische zaken rond gezondheid en zwangerschap. Uitgangspunt bij alle programma’s is dat Gods Woord waar en onveranderlijk is. Overal vandaan komen reacties binnen op deze programma’s. Van vrouwen die in het geheim onder hun sluier luisteren, vrouwen die in groepjes bij elkaar komen om de Bijbelstudies te volgen en van vrouwen die in hun wanhoop nieuwe hoop vinden.

Ongewenst
Zoals Miray, die als jong meisje al ongewenst was. Haar ouders lieten haar achter op de binnenplaats van een moskee. Ze groeide op in een weeshuis, zonder te weten wat het was om geliefd te zijn. Ze geloofde de man die haar op haar zestiende liefde en trouw beloofde onvoorwaardelijk. Maar toen hij haar verkracht had, liet hij haar in de steek. Meer misbruik en abortussen volgden. Mirays leven was een en al puinhoop, zonder uitzicht. Totdat ze in de programma’s van Hoop voor Vrouwen hoorde over Jezus Christus. Ze weet nu dat Hij onvoorwaardelijk van haar houdt. Hij heeft in haar beschadigde leven herstel gegeven, zodat ze met nieuwe moed verder kan. 

De moeilijke omstandigheden van vrouwen veranderen vaak niet. Huiselijk geweld stopt niet altijd en armoede is vaak blijvend. Maar de vrouwen die Jezus leren kennen veranderen wel. Geloof in Hem geeft nieuwe hoop, zodat vrouwen anders in dezelfde situaties staan. Met Hem staan ze er niet langer alleen voor.

Klik hier om dit project te ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher