Israël Palestijnen

Nieuws

07 juni 2018 door CIDI | ANP

Voetbalwedstrijd Israël-Argentinië afgelast na Palestijns verzet

Argentijnse voetballers hebben bedreigingen ontvangen. Aanleiding is de geplande voetbalwedstrijd tussen Israël en Argentinië in Jeruzalem. De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, Gibril Rajub, en vele anderen riepen de Argentijnen op niet naar Jeruzalem te komen. Inmiddels is het duel afgelast, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Rajub riep Arabische en islamitische voetbalfans op shirts en foto's van Lionel Messi te verbranden als de wedstrijd zou doorgaan. De Palestijnse voetbalbond dreigde ook met een internationale campagne tegen het Argentijnse voornemen om het WK in 2030 te organiseren. Het Zuid-Amerikaanse land zou – als het in Jeruzalem speelt – een onwaardige kandidaat zijn om als gastheer op te treden voor het grootste voetbalevenement ter wereld, aldus Rajub in een statement.

"Heel jammer dat de Argentijnen zijn bezweken onder de druk van Israël-haters, die het vernietigen van Israël als enige doel hebben", schrijft minister van Defensie Avigdor Lieberman op Twitter. Inmiddels heeft de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond Chichi Tapia hzijn excuses aangeboden aan Israël en de Joodse gemeenschap voor het afzeggen van de wedstrijd. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om een andere keer in Israël te spelen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher