Open Doors

Nieuws

07 juni 2018 door Open Doors

Open Doors heeft een pittig jaar achter de rug

Open Doors heeft in 2017 een kleine 7 ton meer aan giften binnengekregen dan in 2016. De begroting van iets meer dan 13 miljoen aan verwachte inkomsten werd echter niet gehaald. 

Daaraan lag onder meer de herinrichting van de organisatie in Nederland ten grondslag. “Het ontbrak ons aan capaciteit en focus om ons volledig op onze doelstellingen te richten. Open Doors heeft als organisatie in Nederland een pittig jaar achter de rug,” zegt interim-directeur Maarten Dees. Qua inkomsten kwam er bij Open Doors Nederland in 2017 in totaal € 11.858.285 aan giften binnen.

In 2017 ontvingen 533.115 christenen een training van Open Doors, variërend van een opleiding tot kerkleider tot een training over hoe om te gaan met vervolging. In 2016 was dat aantal nog net boven een miljoen. “Vooral in Syrië en Irak konden door de onstabiele situatie veel van de geplande trainingen niet doorgaan,”, legt Dees uit. De vraag om Bijbels steeg lichtjes ten opzichte van 2016: in 2017 werden er zo’n 1.500 meer verspreid dan het jaar daarvoor.

Dees staat nu tijdelijk aan het roer. “Inmiddels zijn we in rustiger vaarwater beland en kunnen we weer gaan bouwen. Het werk voor de vervolgde kerk is op volle kracht doorgegaan. Sterker nog: de achterliggende gedachte van de herinrichting was het slagvaardiger maken van Open Doors Nederland, zodat we de vervolgde kerk nog beter kunnen dienen.”

Foto: Open Doors/Facebook

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher