Rik & Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2018 door Redactie

"Evangeliseren met een privéjet is juist niet effectief" - Rik & Jeffrey Podcast

Evangelist Jesse Duplantis maakte onlangs duidelijk dat hij spaart voor een nieuwe privéjet ter waarde van 54 miljoen dollar om over de hele wereld het evangelie te kunnen verspreiden. De NOS vond het zo opmerkelijk dat de nieuwsredactie er een item over maakte. Rik & Jeffrey bespreken het in de nieuwe CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 2:00

Jeffrey vindt het opmerkelijk dat Duplantis beweert dat zijn manier van evangelisteren 'effectief' is. "Kijk eens naar Stichting Friedensstimme. Zij maken het mogelijk dat lokale evangelisten in Rusland en omgeving jarenlang relaties en geloofsgemeenschappen opbouwen. Dat lijkt mij veel effectiever dan ergens neerstrijken met een privéjet, zonder de cultuur en gewoontes van de mensen te kennen."

"We moeten ons niet zozeer maken om die Jesse Duplantis. We moeten ons vooral zorgen maken om de mensen die de eerste drie privéjets van Duplantis hebben mogelijk gemaakt," stelt Rik. "Dit soort evangelisten bestaan alleen bij de gratie van hun achterban. Blijkbaar zijn er mensen die eerder geneigd zijn om geld over te maken naar een evangelist die in weelde leeft dan om bij te dragen aan een actie voor een waterput in Afrika."

Rik onderstreept dat ook een christelijke artiest als Michael W. Smith een privéjet heeft. "Maar dat is een andere situatie. Hij is een beroemde zanger die wereldwijd miljoenen albums verkoopt. Als je als artiest de hele wereld over reist, is een privéjet geen overbodige luxe als het door je eigen geld is mogelijk gemaakt. Dan zit er ook een soort businessmodel achter. Het is iets anders wanneer je dit financiert door donaties."

Om inzichtelijk te krijgen wat het volop gebruik maken van een privéjet betekent voor het milieu, adviseren Rik en Jeffrey de evangelist om later dit jaar deel te nemen aan de Justice Conference van Tear.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 2:00


CIP Podcast
- Crisis in de CGK: Otto Grevink heeft een boodschap - CIP Podcast
- 'Simply Jesus' werkt met coronatoegangsbewijs: begrijpelijk? - CIP Podcast
- Zijn niet-gevaccineerden de zondebokken van de samenleving? Otto Grevink antwoordt
- Is de coronapas een goed idee? Andries Knevel antwoordt in de CIP Podcast
- Andries Knevel stoort zich aan "gedram" van D66 - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het zijn de goedgelovigen, die hun voorganger op een voetstuk zetten en hem aan zijn rijkdom helpen. De voorganger laat het graag gebeuren natuurlijk, maar is niet schuldig aan deze mensverering. Hij speelt het spel wel mee.

Ik zie overeenkomsten met de praktijk in orthodox Nederland en in de evangelische hoek.
J
Hello Jelte,Jij verkondigt de mening, dat een voorganger, die zich op een voetstuk laat zetten door zijn gemeenteleden (zodat hij daardoor tot rijkdom komt) NIET schuldig is aan "mensverering"?Je merkt op: hij speelt het SPEL wel mee??Is dit de christelijke gemeente, waar Christus het hoofd van is, die jou als voorganger uitverkoren heeft om Zijn Boodschap te verkondigen?Jij ziet het blijkbaar meer als een "zaken imperium", met als doel zo snel mogelijk rijk worden?
Toon meer antwoorden (1)