Arjan Lock

Nieuws

06 juni 2018 door AD

EO-directeur baalt vanwege NPO-plan: mogelijk minder religie op tv

De kans bestaat dat er in 2019 minder religieuze programma's te zien zijn bij de NPO. De invloed van de oude confessionele zuilen op de programmering zou te groot zijn in relatie tot de rol die religie nog speelt onder het publiek. EO-directeur Arjan Lock reageert teleurgesteld in het AD.

Op NPO2 blijft er plaats voor Nederland Zingt en Eucharistieviering, maar naar andere titels ‘zal kritisch worden gekeken’. Lock: "Vanuit levensbeschouwelijk oogpunt maken we programma’s die verschillende groepen in de Nederlandse samenleving verbinden, zoals natuurlijk The Passion maar ook Adieu God?, De Verandering en Ik mis je. Ik ben hier dus een felle tegenstander van."

De EO-directeur wil in gesprek met de NPO, waar men te maken heeft met een bezuiniging van 60 miljoen euro. Een woordvoerder van de NPO benadrukt dat de plannen voor volgend jaar nog volop in ontwikkeling zijn en allerlei scenario's nog mogelijk zijn.

Reacties

J


Alleen de zin al ´de invloed van de oude confessionele zuilen? zegt al dat de NPO niet begrijpt dat de Nederlandse cultuur gebaseerd is op joods, christelijke en humanistische beginselen. Dar is niet oud dat is tijdloos. Dat mag je dan ook niet negeren in de programmering. Doe je dat wel dan heb je daar een bedoeling mee. Namelijk het vervreemden van de Nederlanders van hun eigen cultuur. De NPO hoort dat die wortels juist te koesteren en te promoten.
REAGEER
N
Ieder jaar wordt er voor ruim 700 miljoen euro van ons belastinggeld TV gemaakt. Het meeste hiervan is niet de moeite van het kijken waard en meestal antichristelijk. Dan de hoeveelheid "religie" nog buiten beschouwing gelaten, want dat is te verwaarlozen. Lock preekt duidelijk voor eigen parochie.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher