Nieuws

07 juni 2018 door Dirk van Genderen | Breaking Christian News

NASA-wetenschapper: "Ik zie Gods heerlijkheid iedere dag"

Meer dan tien jaar heeft de NASA-wetenschapper Adam Szabo gewerkt aan een 1,6 miljard dollar kostend project om een sondemissie naar de zon te sturen.

Er is een ruimtevoertuig gebouwd met tal van technologische doorbraken, waardoor we veel meer te weten zullen komen over de zon. "Ik zie Gods heerlijkheid elke dag," merkt Szabo op. "Ik zie Gods hand in het wonder van het heelal. Zonder een goddelijke Schepper zou ons leven op aarde totaal onmogelijk zijn."

De solarsonde is zo groot als een compacte auto. Hij zal 24 omwentelingen om de zon maken. Op z’n dichtst zal de zonde de zonoppervlakte tot op zo’n 6 miljoen kilometer naderen.

"Als ik zie hoeveel energie er in de zon beschikbaar is en dat al die energie naar ons toekomt, dan is dat een wonder van God," stelt Szabo. "En de zon staat precies op de juiste afstand van de aarde. Als de aarde dichter bij de zon was geweest, zou dat extreem gevaarlijk zijn. We hebben buitengewone beschermende maatregelen moeten nemen om de sonde te beveiligen tegen de zeer krachtige straling van de zon."

De sonde – Parker Solar Probe – zal op 31 juli aanstaande worden gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. Het is de bedoeling om meer inzicht te krijgen in de energie en de temperatuur van de atmosfeer van de zon, de zogenaamde corona, die zelfs nog warmer is dan het oppervlak van de zon.

Dit artikel verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher