HGJB

Nieuws

06 juni 2018 door HGJB

HGJB organiseert ledenvergadering en thema-avond na intensief jaar

De HGJB heeft een intensief jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaaroverzicht dat onlangs werd gepubliceerd in haar verenigingsmagazine Dichtbij en op de website www.hgjb.nl. Graag gaat ze hierover in gesprek met haar leden op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op donderdag 7 juni aanstaande.

Dan houdt de Hervormd-gereformeerde jeugdorganisatie haar Algemene Ledenvergadering in kerkelijk centrum Het Baken, Beneluxlaan 3 in Woerden. Donateurs, relaties en andere belanghebbenden worden hartelijk uitgenodigd deze vergadering tussen 18.30 tot 19.30 bij te wonen. Om 17.30 is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten tijdens een maaltijd. De HGJB bestaat bij de gratie van donateurs en gemeenten en hun inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

Thema-avond ‘De deugd in het midden’
Om 20.00 uur begint aansluitend de thema-avond. Onder de titel ‘De deugd in het midden’ hoopt dr. A. de Muynck, lector aan de Driestar Hogeschool, te spreken over het ontwikkelen van christelijke deugden bij kinderen en jongeren. In workshops worden vervolgens verschillende deugden praktisch uitgewerkt.

Kersverse HGJB-directeur Jan Kranendonk over het thema: “Dit is ontleend aan het nieuwe jaarthema ‘Met hart en ziel’. Het gaat daarin over het leven met God, waarin (onder andere) het aanleren van nieuwe gewoonten een belangrijke plaats heeft. In feite hebben we het dan over deugden, want deugden zijn niet anders dan goede gewoonten!”

Leer & Leef succesvol!
De nieuwe catechesemethode Leer & Leef blijft scoren. Gemeenten waarderen de stevige inhoud in een eigentijds jasje. Na een eerste uitgave voor de onderbouw, is er afgelopen jaar een 2e deel voor de onderbouw en een deel voor de bovenbouw verschenen. Hiermee bedienen we nu dus de hele leeftijdscategorie van 12-18 jaar. De methode wordt ontwikkeld in samenwerking met de meeleesgroep die bestaat uit predikanten, mensen uit het onderwijs, catecheten en schrijvers van lessen. Het resultaat mag er zijn: al 5000 catechisanten ontvangen catechese aan de hand van deze
mooie frisse methode!

De HGJB heeft een nieuwe merkbelofte: ‘Houvast voor jongeren en hun gemeenten’. Verder heeft ze geïnvesteerd in het herzien van haar visie en het implementeren van een andere organisatievorm. De inzet van de nieuwe vrijwilligerscoördinator heeft zijn vruchten afgeworpen in het beter coördineren en aansturen van onze grote groep vrijwilligers. Aan 16 evenementen werkten circa 430 vrijwilligers mee.

Het financiële resultaat is uitgekomen op € 9.545,- wat duidt op een stabiele eigen inkomstenstroom.

Klik hier voor meer informatie over de thema-avond.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher