Nieuws

06 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Dit vertelde SGP-Kamerlid Roelof Bisschop tijdens het genderdebat

"Is het een maatschappelijk breed gevoelde en gedragen wens om de begrippen man en vrouw te vervagen? Bepaald niet," aldus SGP-Kamerlid Roelof Bisschop dinsdag tijdens een Kamerdebat over het wetsvoorstel over de rechtspositie van transgenders, bedoeld om discriminatie van intersekse personen en transgenders te verbieden.

Bisschop: "Het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders verzet zich expliciet of impliciet tegen dergelijke plannen of ziet ze als gendergekte. Wie alleen maar even zijn oor te luisteren legt bij gewone burgers merkt hoe lachwekkend men de discussie over het ‘geachte reizigers’ bij de NS en de hype van de genderneutrale toiletten vindt.

Als je zulke kleine veranderingen op zichzelf bekijkt, lijken het vrij onschuldige zaken. Maar als je wat dieper spit, zie je dat het het topje van de ijsberg is. Achter al deze plannetjes en hypes zit een ideologie. Een ideologie die beoogt dat de begrippen man en vrouw zoveel mogelijk te vervagen. In de termen van de indieners ‘met als richtlijn het uitgangspunt dat het begrip geslacht dient te worden beschouwd als een continuüm waarbinnen een ieder – vrouw/man en iets daarnaast, tussenin of tegenover – een zelfde mate van bescherming tegen discriminatie geniet.’ (nr. 5, blz. 5)

Feitelijk is het verzet tegen de biologische werkelijkheid en het natuurlijke gegeven dat er mannen en vrouwen zijn. Twee geslachten – die samen een onderdeel zijn van de prachtige orde die God, onze Schepper, in de natuur gelegd heeft. De SGP wil dit uitgangspunt voluit handhaven en keert zich dan ook tegen een verregaande relativering van het duidelijke onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Betekent dat dat je ontkent dat er mensen zijn die zich niet herkennen in man- of vrouw zijn? Nee, natuurlijk niet – die mensen zijn er. En we realiseren ons ook dat dit gepaard kan gaan met onzekerheid en pijn. Maar de overheid heeft niet als taak om op basis van bepaalde uitzonderingen inbreuk te maken op de natuurlijke hoofdregel. De hoofdregel van het man- en vrouw zijn."

Bekijk dit videofragment en lees hier de volledige bijdrage van Roelof Bisschop:

Reacties

N
Helemaal mee eens met Bisschop! Zegt niets verkeerd of discriminerend. Wordt al gaw in de mond gelegd als je op basis van argumenten tegen het zogenaamde correcte denken in gaat.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher