Nieuws

06 juni 2018 door ANP | NOS | NU.nl

Palestijnen treffen Israël met brandende vlieger

Palestijnen laten vliegers met gloeiende kolen en brandende vodden op bij de grens van de Gazastrook. De brandende vlieger, gedrenkt in diesel en olie, is een nieuw wapen dat vanuit Gaza wordt ingezet om Israël te bestrijden. Inmiddels is bijna 1000 hectare landbouwgrond en bos afgebrand. 

Israël gaat hard optreden tegen Hamascommandanten en Palestijnen die vanuit Gaza brand proberen te stichten aan de andere kant van de grens, laat het ANP weten. De minister van Veiligheid Gilad Erdan reageerde onmiddellijk met een tegenmaatregel. Scherpschutters mogen op hun beurt het vuur openen als ze vijandige vliegeraars in het vizier krijgen, met de opdracht te doden.

Recent is het geweld tussen Israël en Palestina weer opgelaaid. Sinds de protesten eind maart begonnen zijn er meer dan honderd doden gevallen. De Palestijnen eisen een terugkeer naar wat nu Israël is.

Reacties

H
De Gazanen zijn de afstammelingen van de soldaten van het grote leger dat Egypte in de periode 1949-1967 in de Gazastrook had opgebouwd om vandaar uit heel Israël te veroveren. Die poging is mislukt. Maar de mensen zijn achtergebleven, want Egypte weigerde tijdens de onderhandelingen na juni 1967 de Gazastrook terug te nemen. Het wordt tijd dat Israël de Gazastrook opnieuw veroverd en de inwoners wel naar Egypte terugstuurt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher