Channah Hewitt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 juli 2019 door Hour of Power

Musicalster Channah Hewitt: "Als christen probeer ik een voorbeeld te zijn"

Channah Hewitt is nog maar 23 jaar maar heeft al veel bereikt in haar jonge leven. Zo heeft ze al op verschillende grote podium gestaan. Momenteel danst en zingt ze als Nala in The Lion King. Is dit haar aan komen waaien? Zeker niet! Ze heeft voor alles moeten vechten en vertelt daarover in gesprek met Jan van den Bosch.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Channah: "Mensen willen vaak alleen het resultaat en niet de weg ernaartoe. Die weg is juist zo mooi, dáár leer je dingen. Maar soms is het zwaar. Mijn leeftijdsgenootjes gaan uit, terwijl ik al lig te slapen of in het theater te vinden ben. Het is een gedisciplineerd leven. Mijn coach zei: ‘Als je echt wilt, moet je ervoor gaan en dan moet je ook niet zeuren.' Ik ben soms moe, maar ik besef wel dat het een enorme zegen is dat ik het werk mag doen wat ik doe. Ik was en ben bereid die weg te gaan en daardoor heb ik al veel mogen bereiken in mijn leven."

Channah groeide op in een christelijk gezin en alles ging goed, totdat ze op haar achtste iets vreselijks te horen krijgt. Channah: "Ik werd van school gehaald omdat er iets met mijn vader was. Hij bleek darmkanker te hebben. Door chemo is hij uiteindelijk genezen, maar vijf jaar later kwam de ziekte terug. Ik weet nog dat ik naar mijn kamer ging en het uitschreeuwde naar God: ‘Ik ben nog niet klaar om mijn vader te verliezen!’.

Uiteindelijk overleed hij toen ik zestien jaar was. Ik stel God niet de vraag waarom mijn vader moest overlijden, maar ben vooral dankbaar voor de stabiele basis die hij me uiteindelijk nog mee heeft kunnen geven. Zestien jaar heb ik een vader gehad die zielsveel van mij hield. Als christen probeer ik nu een voorbeeld te zijn voor de mensen om me heen. Ik ken een onvoorwaardelijke liefde, namelijk de liefde van God. En dat is voor mij het belangrijkste; dat ik Zijn licht mag zijn."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.