antisemitisme

Nieuws

06 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Voormalig terrorist noemt zich nu een vriend van Israël

“Ik ben heel radicaal geweest, en als radicaal moslim ben je heel erg antisemitisch. Naarmate ik meer en meer deradicaliseerde, ben ik me daar schuldig over gaan voelen," zegt Jason W., voormalig lid van de terroristische organisatie de Hofstadgroep. Hij benaderde het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) zelf voor een interview.

Jason W. werd in 2004 gearresteerd bij een inval in een woning in het Haagse Laakkwartier. Hij gooide een handgranaat naar leden van het arrestatieteam; vier agenten raakten gewond. Hij kreeg vijftien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en poging tot moord. Hij schreef een masterscriptie aan de Universiteit van Leiden met de titel 'Islamitische radicalisering en de-radicalisering vanuit een existentieel perspectief'.

De ex-terrorist geeft toe dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan complotdenken. "Het dogma is: de Joden hebben Mohammed afgewezen, ze zijn intrinsiek slecht, ze zijn vervloekt. Er zijn allerlei ahadith (in de islamitische overlevering aan de profeet Mohammed toegeschreven handelingen en spreuken, red.) waarin wordt beschreven hoe Joden de handlanger zijn van de duivel, van de antichrist. Een van de tekenen die voorafgaan aan de dag des oordeels is dat Joden allemaal op één punt in het Midden-Oosten zullen worden verzameld en dan, onder leiding van Jezus nota bene, door de moslims zullen worden uitgeroeid.

Inmiddels moet hij hierom lachen en beschouwt Jason W. zich als vriend van Israël. Een van de leden van de Hofstadgroep., Mohammed Bouyeri, vermoordde in 2004 Theo van Gogh. Zelf gooide Walters tijdens zijn arrestatie in het Laakkwartier in Den Haag een handgranaat naar de politie. De scriptie is opgedragen aan zijn broer Jermaine W., die zich aansloot bij IS in Syrië en in 2015 de dood vond in Raqqa.

Lees hier meer op de website van het Nieuw Israëlietisch Weekblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher