Ali Hosseini Khamenei

Nieuws

05 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Hoogste leider Iran: "Israël is een kwaadaardige tumor die moet worden uitgeroeid"

Ali Hosseini Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft Israël zondag "een kankergezwel" genoemd dat "verwijderd en uitgeroeid" moet worden. Volgens hem is "uitroeiing mogelijk en gaat het zeker gebeuren", citeert The Times of Israel.

De Iraanse grootayatollah haalde via Twitter hard uit naar de Joodse staat die onlangs haar 70-jarig bestaan vierde. Aanleiding voor zijn felle kritiek is het ingrijpen van Israëls leger tijdens de recente gewelddadige protesten in de Gazastrook. Khamenei voegt dat dat de Israëlisch-Palestijnse kwestie niet wordt gemotiveerd door politiek. Volgens hem is het "een kwestie van het hart... en geloof".

Eerder die dag waarschuwde de hoogste leider van het islamitische land alle landen die weigeren om Israël te confronteren en de Verenigde Staten te vriend willen houden. Khamenei is ervan overtuigd dat "weerstand de enige manier is om de Palestijnen te redden van de onderdrukking." Eerder bestempelde hij Israël als "barbaars", "infantiel" en "de sinistere en onreine hondsdolle hond van de regio".

In april riep de islamitische geestelijke alle moslimlanden op om Israël te verslaan. Volgens hem regeert in Israël een "vals, liegend en onderdrukkend regime". In zijn verklaring maakte Khamenei destijds duidelijk dat alle moslims de plicht hebben om Palestijnse verzetsbewegingen te steunen. Ook pleitte hij voor voortdurende Iraanse steun voor de Palestijnse terreurgroep Hamas.

Recent is het geweld tussen Israël en Palestina weer opgelaaid. Sinds de protesten eind maart begonnen zijn er meer dan honderd doden gevallen. De Palestijnen eisen een terugkeer naar wat nu Israël is.

Reacties

J
In Iran is het pas echt gezellig. iedereen is er doodsbang van elkaar en 5 miljoen fanatieke moslims onderdrukken de rest.......

Echt een voorbeeld voor de wereld.

De EU moet net als de VS sancties opleggen om de arme Perzen te verlossen van het moslim juk, dat ze laat geloven dat Israel de agressor is.
REAGEER
B
Het probleem van Iran is de islam en zoals gebruikelijk lees ik daar niets over in de reactie van Segers.

Dan herhaal ik het maar weer es: islam is een duivels, totalitair systeem met de koran als belangrijkste bron, die is samen te vatten als " vestig het kalifaat via jihad, verwijder alle niet-moslims, onderdruk elkaar, volg Mohammed (polygamist, pedofiel, moordenaar, verkrachter en leugenaar)"

De Navo heeft recent laten weten niets te doen als Iran Israel zal aanvallen, dus Israel moet zichzelf beschermen.

Shalom

Ben Kok j-chr.pastor
REAGEER
B
(vervolg) Dan is er nog het punt, dat Israel vertrouwt op eigen kracht, slechts 1% wil Yeshua als de Mashiach aanvaarden.

Een aantal orthodoxe Joden (niet allemaal !) vertrouwt op JHWH, maar dat kan niet zonder Yeshua.

Dat zal helaas leiden tot de ver gaande verwoesting van Yerushalayim en dus heel Israel, zie Zach. 14 (en hfdst. 12 en 13)

Het Goede Nieuws is dan wel dat JHWH zal ingrijpen, om Israel van de ondergang te redden, Hij zal verschijnen in de gestalte van Yeshua op de Olijfberg.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

tora-yeshua.nl

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher