Robert Morris

Dagelijks leven

05 juni 2018 door Redactie

Voorganger Robert Morris vertelt in 3 punten wat hij leerde van zijn bijna-doodervaring

De Amerikaanse voorganger Robert Morris van Gateway Church heeft afgelopen weekend weer gepreekt, bijna twee maanden nadat hij een interne bloeding heeft gehad. Dat meldt Christian Today.

Door zijn kerk is hij verwelkomd met een staande ovatie. Morris maakte duidelijk dat hij heeft kunnen herstellen dankzij gebed van de gemeente. “Ik ben hier vanwege jullie gebed,” zei de 56-jarige Morris, die over zijn bijna-doodervaring vertelde.

'We dachten dat het voorbij was'
Samen met zijn vrouw verbleef hij op een afgelegen terrein, zo'n anderhalf uur rijden van Dallas-Fort Worth. Hij verloor zijn bewustzijn en had interne bloedingen. Toen het ambulancepersoneel moeite had om zijn pols te voelen, heeft een helikopter hem naar het ziekenhuis gevlogen. Vlak voordat hij werd weggevlogen werd zijn vrouw Debbie gevraagd om nog even met hem te praten. “We dachten allebei dat het voorbij was,” vertelde Morris. “Dus hebben Debbie en ik afscheid genomen en heb ik een video opgenomen voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Een enorme vrede
Tijdens de helikoptervlucht had Morris een ‘ontmoeting met de Heer’. “Ik ben niet naar de hemel gegaan, maar de aanwezigheid van God vulde de helikopter en het voelde alsof ik bijna naar de hemel ging.” Morris had geen angst en voelde een ‘enorme vrede’, maar wat er daarna gebeurde gaf hem ook vreugde.

“Ik was enthousiast omdat ik Jezus ging ontmoeten. Ik dacht aan mijn familie en mijn geestelijke familie, maar ik wist dat God voor hen zou zorgen.” Toch voelde het niet alsof het zijn tijd was. “Als dit het is, dan kom ik,” zei Morris tegen God. “Maar ik blijf graag voor mijn familie. En volgens mij bent u nog niet klaar met mij op aarde.”

Morris hoorde toen dat God zei: “Dat ben Ik niet.”

“Toen wist ik dat ik die dag niet dood zou gaan,” zei hij.

“Ik had medische problemen en ik heb medische hulp gekregen. Ik ben God dankbaar voor de medische professionals, maar ik heb ook een geestelijke strijd gehad en daar was gebed voor nodig.”

Hij gaf zijn gemeente drie leerpunten mee naar aanleiding van zijn bijna-doodervaring.

1. Bid iedere dag
Morris moedigde zijn kerkleden aan om iedere dag te bidden, niet alleen om dingen aan God te vragen, maar ook om voor bescherming te bidden en om iedere dag tegen satan te zeggen: “De Heer berispt je”.

2. God verhoort gebed
Een chirurg vertelde Morris dat er geen medische reden voor hem was om nog steeds in leven te zijn. In de helikopter vroeg hij zijn vrouw om het nieuws op sociale media te zetten, omdat hij wist dat hij al het gebed kon gebruiken.

“Gebed heeft mijn leven gered. Maar als we allemaal samen kunnen komen in gebed voor iemand die doodgaat, wat zal er dan gebeuren als we dat doen voor een land dat stervende is?”

3. God heeft controle
“Mijn leven is gered door iemand die bloedgaf. En natuurlijk weten we allemaal dat Jezus Zijn bloed heeft gegeven om onze levens te redden.” 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher