Dr. Sake Stoppels

Nieuws

05 juni 2018 door Christelijke Hogeschool Ede

Dr. Sake Stoppels nieuwe CHE-lector Theologie

Nieuwe christelijke geloofsgemeenschappen kennen vaak weinig vanzelfsprekendheden. Dat maakt de zoektocht naar ‘geleefd geloof’ belangrijk en uitdagend. Dr. Sake Stoppels start per 1 oktober 2018 als lector aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) om onderzoek te doen naar deze thematiek. Het lectoraat is verbonden aan de theologische opleidingen van de CHE en verbindt onderzoek met de praktijk.

Onze samenleving verandert in rap tempo. De veranderingen gaan ook scholen, kerken en christelijke organisaties niet voorbij. Oude vormen en theologische instituten verdwijnen, maar er ontstaan ook allerlei nieuwe vormen van gemeenschappen. Hoe zien deze gemeenschappen eruit? Wat maakt zo’n gemeenschap anders dan bijvoorbeeld een voetbalvereniging? Wat is er nodig om zingeving in nieuwe gemeenschappen vorm en inhoud te geven? En wat kunnen gevestigde geloofsgemeenschappen hiervan leren? Het lectoraat richt zich op de vraag welke bijdrage pionierende christelijke geloofsgemeenschappen kunnen leveren aan zingeving in een seculiere cultuur en hoe dat vruchtbaar gemaakt kan worden voor met name langer bestaande kerken.

Sake Stoppels
Dr. Sake Stoppels verlaat de Vrije Universiteit als universitair docent bij de faculteit der Godgeleerdheid, maar blijft verbonden als beleidsmedewerker aan de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). In zijn rol als lector zal hij fungeren als schakel tussen onderwijs, onderzoek en relaties in het werkveld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher