Joel Osteen

Nieuws

05 juni 2018 door Redactie

Lakewood Church van Joel Osteen verdient jaarlijks 90 miljoen dollar

De Amerikaanse megakerk Lakewood Church van voorganger Joel Osteen heeft een jaarlijks budget van ongeveer 90 miljoen dollar (zo'n 77 miljoen euro). In het laatste financiële rapport staat waar het geld aan wordt uitgegeven. Dat meldt Houston Chronicle.

Tijdens het fiscale jaar dat op 31 maart 2017 eindigde, gaf de kerk meer dan 30 miljoen dollar uit aan wekelijkse programma’s en diensten. 6,7 miljoen dollar is uitgegeven aan de Night of Hope evenementen en 25 miljoen aan de televisie bediening. 11,5 miljoen dollar ging naar algemene en administratieve kosten, 11,9 miljoen was voor fondswerving. De 1,2 miljoen die overbleef is naar verschillende missies gegaan.

Lakewood, gevestigd in Houston, Texas, is de grootste kerk van de Verenigde Staten. Wekelijks komen zo’n 50 duizend mensen naar een dienst. De uitzendingen van de diensten worden wekelijks door pakweg 10 miljoen Amerikaanse kijkers bekeken. Op Facebook en Twitter heeft Osteen 28 miljoen volgers. Van zijn tien boeken zijn meer dan 8,5 miljoen exemplaren verkocht, alleen al in Amerika.

Onder vuur
Rijke kerken komen snel onder vuur te liggen. Zo zei Carl Trueman, voorganger en professor kerkgeschiedenis aan de Westminister Theological Seminary in Pennsylvania: “Er is altijd de vraag hoeveel geld teveel is voor een voorganger om te verdienen… Als je kijkt naar zijn royale levensstijl, dan zeg ik dat het teveel is.”

John Gray reageerde eerder op de kritiek over rijke voorgangers. Gray was jaren associate pastor bij Lakewood en heeft sinds kort Redemtion Church met 21 duizend leden in South Caroline overgenomen. “Als je hard werkt en je belasting betaalt, dan zou je moeten wonen in wat je je kan veroorloven. Ik geloof wel dat voorgangers een verantwoordelijkheid hebben om wijs om te gaan met dingen die ze hebben,” aldus Gray.

Werken zonder salaris
In 2013 interviewde The Christian Post Osteen en vroeg hem waarom hij geen salaris krijgt van Lakewood. “Victoria (Joels vrouw, red) en ik hebben nooit gedroomd dat God ons op deze manier zou zegenen. Toen ik mijn eerste boek verkocht, wist ik niet of het duizend exemplaren of twintig duizend exemplaren zou verkopen. Maar er werden er miljoenen verkocht. Wij hebben nooit iets gedaan voor het geld, maar God heeft ons erg gezegend. Mijn droom was altijd om hier te werken en te dienen zonder een salaris te ontvangen.”

Hij voegde daaraan toe dat dit principe niet voor iedereen geldt. Door de ogen van het publiek kan het geld als motivatie worden gezien. “Maar op deze manier kan ik zeggen dat ik het niet voor het geld doe. God heeft ons gezegend op andere manieren. Het is onderdeel van mijn boodschap dat als je trouw blijft aan Hem, je niet weet waar het je brengt.”

Reacties

B
Wat moeten we met de onzinverhalen van Osteen en Joyce Meyer, welvaartspredikers ?

Google, dan lees je genoeg, hun "evangelie" is dat je hoe dan ook zeer materieel gezegend wordt, als je maar het juiste geloof hebt.

"mundus vult decipi" oftewel : de wereld wil bedrogen worden en dat blijkt dagelijks.

Ontmasker dit soort duisternis: Torontoblessing, welvaartsevangelie, TRIN, maar ook islam, RK-kerk, de NWO, valse oecumene, Kingdom Now, etc.

Verkondig de gezonde Bijbelse leer: JHWH , Yeshua, Tora.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

REAGEER
H
Een budget van $90 miljoen? Ik ken nog een dominee die op zoek is naar $53 miljoen voor een vliegtuig. Moet een koud kunstje zijn voor deze Osteen. Maar let op; straks wil hij er ook een.
REAGEER
N
Ik weet dat er heel veel mensen uit zijn op geld, hebberig en gierig. Geld is de wortel van alle kwaad. Laten we waakzaam zijn over ons eigen hart. God behoort ons hart en leven toe en alles wat van ons is. En laten we niet oordelen over een ander, want dan zijn we ook niet goed bezig. Ik praat het niet goed, dat mensen uit zijn op geld, maar het is maar tijdelijk. Maar wat ook is, wanneer je gezegend wordt met geld heeft ook iedereen commentaar. Wanneer je een christen bent mag je vragen aan God wat Hij wil dat je er mee doet.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher