Nieuws

05 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. A. L. Molenaar aanvaardt beroep hervormd Bruinisse

De hervormde gemeente in Bruinisse verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. A. L. Molenaar heeft het beroep aanvaardt en neemt dus afscheid van zijn gemeente in Yerseke. De gemeente in Bruinisse is vacant omdat ds. F. den Oudsten vorig jaar naar Enter vertrok.

Ook de Noorderkerk in Den Haag heeft een nieuwe dominee. G. Zomer heeft een beroep van de protestantse gemeente aanvaard en gaat daar voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat woont momenteel in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ds. M. F. van Binnendijk kan in het hoge noorden aan de slag als gemeentepredikant. De hervormde gemeente in Stadskanaal ziet in hem de opvolger van de in 2015 naar Maasdam vertrokken ds. J. Prosman. In 2012 werd Van Binnendijk losgemaakt van de hervormde wijkgemeente West in Capelle aan den IJssel. De predikant is momenteel hulppredikant in Woerden en is ook actief als panellid bij Refoweb.nl.

De hervormde gemeente in Werkendam (wijk 2) heeft een beroep uitgebracht op ds. H. J. Lam. In Werkendam zoekt de kerkenraad een opvolger voor de in 2016 naar Sliedrecht vertrokken ds. L. W. den Boer. Lam gin in 2016 aan de slag als geestelijk verzorger in Veenendaal, nadat hij werd losgemaakt van de hervormde wijkgemeente rond de Singelkerk in Ridderkerk.

Ds. A. Schellevis denkt de komende weken na over een vertrek uit Appelscha. De predikant kan de kansel betreden in de protestantse gemeente in Zuid-Beijerland. Deze kerkelijke gemeente zoekt een dominee nadat ds. L. J. Versteeg vorig jaar aan de slag ging in Epe.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher