Stevo Akkerman

God

05 juni 2018 door Trouw

Trouw-columnist hoopt op meer dominees buiten de kerk

Over hoe het ambt van met name de dominee wegen buiten de kerk zoekt en vindt werd vrijdag een congres besteed door de moderne protestantse domineesbeweging Op Goed Gerucht. Ook Trouw-columnist Stevo Akkerman was erbij.

"Ik denk dat het helemaal geen gek idee zou zijn als de kerk dominees in staat zou stellen, ook financieel, om kroegen uit te baten, theater te maken, debatten te ontketenen, concerten te organiseren, buurttuinen op te richten, wandeltochten uit te zetten, filmfestivals te bedenken, wijnproeverijen te houden, vluchtelingen welkom te heten, exposities in te richten, groene projecten te verzinnen, boekenclubs te lanceren," schrijft de columnist. Niet om een boodschap te verkopen, maar gewoon omdat het goed en mooi is.

"In een samenleving die in permanente twijfel verkeert over allerlei fundamentele vragen, maar het vocabulaire mist om ze te bespreken, zou de stem van de theologie best iets kunnen bijdragen, naast die van de filosofie, de kunst, de psychologie en wat al niet."

Lees hier de volledige column van Stevo Akkerman.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher