Memphis Depay

God

04 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Memphis Depay: "Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament"

Memphis Depay heeft rust gevonden in het christelijk geloof. "Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust," vertelt de voetballer van het Nederlands elftal in gesprek met De Telegraaf.

"Sinds anderhalf jaar ben ik er weer veel mee bezig," vertelt Depay. "Ik moet nog meer lezen. Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament. Genesis uit het Oude Testament spreekt me aan. Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Nu ga ik niet naar de kerk, want ik speel vaak op zaterdag en zondag, maar ik weet dat God overal is."

Het geloof is niet nieuw voor de aanvaller. Als kind ging hij aan de hand van zijn grootouders mee naar de kerk in Moordrecht. "Vroeger, voor het slapen gaan, las mijn moeder stukjes voor uit de Bijbel," zei hij onlangs in gesprek met Trouw. "Daarna, toen zij mij de Bijbel had gegeven, las ik ze zelf. Maar als je jong bent, heb je zo veel andere dingen in je hoofd. Als ik de Bijbel nu lees, geeft mij dat rust. Ik wil graag meer lezen."

Ook zijn nieuwe manier van juichen is hierdoor te verklaren, voegt Depay toe. "Ik geef aan dat ik me voor alles afsluit en ik wijs ook naar de lucht. Daarmee laat ik zien dat ik mijn Bijbel lees en in het woord van Jezus blijf leven." Depay verruilde Manchester United in januari 2017 voor Olympique Lyon. Eerder speelde hij voor PSV.

Reacties

M
Ik had een sijbool
REAGEER
M
Ik had een sijbool
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter...