Jan Pool

God

04 juni 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Jan Pool over zijn liefde voor de kerk

Nederlanders hebben het minst vertrouwen in de kerk, bleek onlangs uit cijfers van het CBS. Ook hebben we al jarenlang te maken met de leegloop van de kerk. Toch blijft spreker en coach Jan Pool hoop houden voor de kerk. Dit zei hij onlangs in gesprek met Groot Nieuws Radio.

"In mijn ogen omvat een kerk de twaalf kernwaarden. Zo hoort er atlijd leiderschap te zijn," vertelt de spreker. De belangrijkste kernwaarde van een gezonde kerk is volgens Jan Pool de tegenwoordigheid van God. "De plek moet een kerk zijn waar God wil wonen, waar Hij aanwezig wil zijn. Als dit ontbreekt, kun je als vereniging doorgaan omdat je het gezellig vindt om elkaar te ontmoeten."

Een andere kernwaarde die Jan Pool benoemt in zijn boek is dat het om Jezus moet draaien. "Het is een open deur, maar ik kom ook kerken tegen waar dit toch niet vanzelfsprekend is. Veel liederen gaan bijvoorbeeld over onszelf. Daar is niks mis mee, als er een paar over ons gaan, maar Jezus moet wel centraal staan."

Klik hier om het volledige gesprek met Jan Pool terug te luisteren en klik hier om zijn nieuwe boek 'De kerk: Gods meesterwerk' te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher