ChristenUnie logo

Nieuws

01 juni 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie wil van rooms-katholieken leren

Wie denkt dat de ChristenUnie alleen een partij wil zijn voor gereformeerde en evangelische christenen heeft het mis. De laatste jaren heeft de partij haar blik verbreed. Ook rooms-katholieken zijn van harte welkom bij de regeringspartij.

Een nieuwe bundel biedt het wetenschappelijk bureau van de ChristenUnie een beknopt en helder inzicht in de vele officiële stukken die de Rooms-Katholieke Kerk in de loop van vele jaren heeft afgescheiden, schrijft het Nederlands Dagblad. De bundel is afkomstig van journalist en publicist Remco van Mulligen, een katholieke jongen die als lid van de ChristenUnie zich actief heeft ingezet.

Het eerste deel van de bundel bevat een uiteenzetting van de katholieke visie op staat en politiek. In een tweegesprek tussen Gerard de Korte en ChristenUnie-senator Roel Kuiper blijkt dat het gesprek over mensbeeld en staatsvisie in de praktijk vaak tot gelijkluidende opvattingen leidt, maar niet altijd. Waar Kuiper huiverig is voor een Europese overheid, daar ziet de bisschop juist voordelen als Brussel wat meer bevoegdheden zou krijgen.

Cultuursocioloog Frank Bosman doet een boekje open over ‘inclusieve godsdienstvrijheid’, een typisch katholieke visie. Dat vloeit voort uit de gedachte dat de katholieken een ‘interreligieuze dialoog’ voorstaan en ‘alle mensen van goede wil’ willen betrekken. Bosman is van mening dat de ChristenUnie soms kiest voor 'exclusieve visie' door moslims stilletjes negatief te framen.

Lees hier meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

J
In 1967 heeft de RK aan het einde van het 2e Vaticaanse concilie oa geconcludeerd: dat de god van de islam en van de (katholieke?) bijbel (volgens hen) dezelfde is!!Na 1.400 jaar de voortrekkersrol te hebben vervuld om de islam te weren uit het westen heeft men "plotseling het licht gezien" en is men niet alleen 180 graden overstag gegaan!!

NEEN, men pusht nu zelfs openlijk de open grenzen politiek om ZO VEEL MOGELIJK moslims in europa te laten infiltreren!Rome is het moderne "paard van troje".B
Inderdaad Jan D., daarom past de CU prima bij de RK, want Segers zegt nooit dat de koranallah een totaal andere "godheid" is dan JHWH, laat staan de duivel zelf.

Hij jubelt: islam is een gelijkwaardige religie in ons land, moet een gelijke plaats hebben, ondanks dat hij weet, dat ze via jihad het land willen gaan beheersen.

De RK en de islam zijn beiden vormen van de antichrist en de CU voelt zich er bij thuis.

Gefeliciteerd CU lezers hier.

Shabbath shalom

Ben Kok (joods-chr pastor)
Toon meer antwoorden (12)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher