Twintig reacties op de privéjets van evangelist Jesse Duplantis

Nieuws1 juni 2018

Zijn uitspraken waren zo opvallend dat ook de NOS en NU.nl over schreven over evangelist Jesse Duplantis. Hij spaart voor een nieuwe privéjet ter waarde van 54 miljoen dollar om over de hele wereld het evangelie te kunnen verspreiden. CIP.nl zet een aantal reacties op een rijtje.

N.C. van der Bas: Wat ik denk is dat deze Jesse niets van Jezus begrepen heeft. Dat Hij gekomen is als een dienstknecht. Hij had niets waar Hij Zijn hoofd op kon leggen. Hij wil geen hoogmoed, maar nederigheid. Geen bezit en nog meer bezitten, al kunnen we het nog zo mooi in kleden, maar dat we ons leven geven aan Jezus Christus en dat Hij er mee mag doen, wat Hij wil. En dan gaat het niet om ons, maar alleen om Hem! Daarom wil ik ook een getuige van Hem zijn, maar dat Hij alleen de eer daar van krijgt!

Elle Wiltjer: Er worden tegenwoordig ook megakerken gebouwd om mega veel bezoekers te huisvesten gedurende een aantal uren per week. Waarom zoveel lasten op de schouders van kerkgangers te leggen als men ook in gewone huizen bijeen kan komen zonder dure gebouwen en dure voorgangers? Christus is toch het Hoofd van zijn gemeente en de Heilige Geest is gegeven om door gaven in mensen de gemeente op te bouwen en aan te moedigen door alle gelovigen, gezien het algemene priesterschap van alle gelovigen (1 Pet. 2:4-10; 4:10-11; Rom. 12:1-8; Efeze 4:11-17 ).

Gerrie Hessink Kerkdijk: Hij laat heel wat kansen liggen als hij in een "gewoon" vliegtuig stapt krijgt hij al heel wat kansen om het evangelie te brengen aan de passagiers, welvaartsevangelie, hij is niet bepaald nederig!!

Zolang er ‘schapen’ zijn die achter mensen aanrennen in plaats van achter Jezus, zal dit blijven gebeuren.

Gabriëlla Fransman: Zolang er ‘schapen’ zijn die achter mensen aanrennen in plaats van achter Jezus, zal dit blijven gebeuren. En zo ver hoef je niet te zoeken. Genoeg ‘grote, gezalfde, mannen Gods’ in ons eigen land die manipulatief onder de noemer Jezus, mensen het geld uit hun zakken praten om hun luxe leventje te kunnen bekostigen. En helaas, zoveel arme schapen die daar massaal intrappen. Maar ach, misschien zijn deze manipulators nu, in dit aardse leven ‘groot en gezegend’, ooit staan ze voor de troon en ligt de eeuwigheid voor hen. Ik zou niet met ze willen ruilen!

Joke van der Meulen-Jansema: Echt zielig. Jezus zou echt niet gaan vliegen. Hij heeft in Israël mensen opgeleid. Die trekken naar alle uiteinden en leiden daar weer mensen op. Veel groter effect en weinig geldverspilling en milieubelasting. Net of hij beter kan preken....

Jeroen Simone Hollanders: Schandalig!!! Wat een kolder, 4 vliegtuigen. Wat Jezus zou doen? Vliegen over de hele wereld? Die man kent zijn bijbel dan toch niet zo goed.
Het zou verboden moeten worden. En dan mensen die daar nog geld aan geven, dat begrijp ik écht niet!

Adrie van Driel: Dit is God onteerend! Jezus legde zijn heerlijkheid af voor ons om op een ezel te gaan. Jongeman, pak je fiets maar en ga Nederland door om het Evangelie te vertellen. Nederland is een zendingsland geworden.

Peter Slingerland: Wat een reacties weer, wat een liefdeloosheid en veroordeling voor deze man die zijn leven in dienst heeft gesteld tot het verkondigen van eeeh, een evangelie. Dat moeten we niet willen met zn allen!!! oordeelt niet opdat u niet veroordeeld zult worden enz enz enz.... (...) Laten we blij zijn met dit soort mensen die ons onderwijzen, sterker nog.........waar zelfs God advies aan vraagt!!! Dat kan toch alleen maar tot ons voordeel en zegen werken??

Henriëtte Fokkens: Ik vertrouw erop dat iedereen die hier zijn afkeuring over uitspreekt er ook over nadenkt hoe men zelf reist. Hoe vaak vlieg je? En hoe vaak naar bestemmingen die makkelijk per trein kunnen?

Jezus gebruikte niet de meest luxe vervoermiddelen, veel ging zelfs lopend. En Paulus had ook geen privégalei om rond te reizen...

Marc Volgers: Zijn redenering loopt mank. Jezus gebruikte niet de meest luxe vervoermiddelen, veel ging zelfs lopend. En Paulus had ook geen privégalei om rond te reizen... Het idee was juist dat door anderen te leren het evangelie weer verder wordt verteld. Je hoeft dus helemaal niet noodzakelijk zelf de wereld af te reizen. Daar gebruikt God veel meer mensen voor dan alleen deze (voor mij trouwens tot nu toe onbekende) evangelist...

Eline Peters de Jong: Pfff ik krijg er de kriebels van.... nederigheid en ootmoed is deze man onbekend ben ik bang... dan beter op een ezel want dan kan je onderweg nog een hoop mensen ontmoeten en hen over God vertellen. Zielig vind ik dit.... arme man.

Janneke de Jong: Ik wil er nog effe een vierde vliegtuig erbij, is toch om te gillen dat mensen daar dan ook nog geld aan geven. En dan onder het mom van zuinig, snel en God wil het.

Maarten Bouterse: Je moet dit natuurlijk zien in Amerikaans perspectief. Daar vind de helft van de bevolking dit normaal. Ze hebben ook voor de huidige president gekozen vooral de orthodoxe evangelische mensen. Daarom ben ik blij met een dominee op de fiets of de benenwagen. Nog beter voor het milieu ook. 

Leen Speelman: Echt Amerikaans. Volgens mij interepeert hij de Bijbel op eigenwijze, hij verdeelt alles onder zijn eigen armen, bij zo'n evangelist was ik gillend weg gelopen de zoveelste zakkenvuller in de naam van Jezus.

Wim Kamphorst: Ik heb zijn leven niet dus ik heb daar ook niets over te zeggen. Ik ben niet zijn mentor of leraar of vriend dus kan er niets over zeggen. Ik ken de details niet en heb Hem nooit persoonlijk gesproken hierover. Dus kan er eigenlijk niets zinnigs of nuttigs of opbouwends erover zeggen... Dus zal ik mijn "belangrijke" mening hierover niet kunnen en willen delen anders wordt de lijst hieronder met onzinnige gepraat alleen maar langer.

Maartje Willems: Vreselijk zoiets, zonde van al dat geld. Verlies van kostbare tijd? Ik denk dat evangelisatie op het vliegveld tijdens het wachten ook heel waardevol kan zijn.

Heerlijk hè, zo op een ander tekeer gaan... gelukkig zijn wij zonder zonde.

Robbert Hoek: In de VS is het heel makkelijk om je eigen kerk op te zetten om belasting te ontwijken en seed faith te promoten, hij die geld investeert in mijn kerk/God zal dat vermenigvuldigd terugkrijgen. Daar zijn veel mensen gevoelig voor, helaas ook hele kwetsbare mensen, en zo komen dit soort mensen aan geld om dit soort dingen te doen. Het heeft niks te maken met geloof verspreiden.

Jeroen Kwint: 'Met regulier vliegen verliest hij naar eigen zeggen te veel kostbare tijd.' Je zou natuurlijk onderweg in het vliegtuig kunnen evangeliseren? Of is dat nu een rare bekrompen gedachte van mij?

Herman Degenhart: Ook dit is een typisch voorbeeld van het misbruik dat wordt gemaakt van de vrijgevigheid van christenen, met name door het zelf ingestelde tiendengebod. Het wordt voorgesteld als een gift aan de Heer, maar in de praktijk moet je het zien als een gift aan de heer.... volgt de naam van de ontvanger, die daarvoor zijn gemeente de tiendenplicht had opgelegd. Die heer leeft er vervolgens goed van.

Lisetthe Jenneboer: Heerlijk hè, zo op een ander tekeer gaan... gelukkig zijn wij zonder zonde. Zijn we nederig, ootmoedig en bescheiden. Gelukkig zijn we niet zoals deze man.

Praatmee

Beluister onze podcast

#322 Patrick & Jeffrey over David de Vos, de Trump-bijbel en een opvallende arrestatie
Beluister op soundcloud
Bekijk alle afleveringen
Of beluister op:

Meerartikelen

Wilkin van de Kamp
Video

Wilkin van de Kamp vertelt waarom Pasen én lachen alles met elkaar te maken hebben

"Lachen en Pasen horen bij elkaar, want duisternis, dood en kwaad hebben niet het laatste woord. Pasen is niet alleen het feest van de opgewekte Christus, maar ook van opgewekte christenen", aldus Wilkin van de Kamp. In de 48e aflevering van de serie

Mannenzang in de Grote Kerk van Dordrecht
Video

Luister naar deze mannenzang van Psalm 121 uit de Grote Kerk van Dordrecht

''k Sla d' ogen naar 't gebergte heen. Vanwaar ik dag en nacht, des hoogsten bijstand wacht. Mijn hulp is van den HEER alleen. Die hemel, zee en aarde, eerst schiep en sinds bewaarde', het zijn de bekende woorden uit het eerste vers van Psalm 121. Ee

Willem Ouweneel
Video

Willem Ouweneel: “Geestelijke machten zijn uit op totale vernietiging Israël”

Joden over de hele wereld worden geconfronteerd met antisemitisme, oftewel Jodenhaat. Dat is niet na 7 oktober begonnen, maar speelt al duizenden jaren. Waarom zit Jodenhaat zo diep, en waarom lijkt het ingebakken in de mens? Prof. dr. Willem Ouwenee

Ds. C. Harinck
Video

Ds. Harinck vertelt dat het beste nieuws dat de wereld ooit hoorde van een begraafplaats kwam

“Het beste nieuws dat de wereld ooit hoorde kwam vanuit een begraafplaats. Hij is er niet, want Hij is opgestaan. Dat betekent dat de dood is overwonnen. Jezus heeft de deur van de dood geopend die is op slot gevallen was sinds de zonde van Adam en E

'De Wereld Rond'
Podcast

Zendingswerker deelt ervaringen in podcast: Tamara Caceres-van Halteren

Tamara Caceres-van Halteren vertelt in de podcast van 'De Wereld Rond' hoe ze Jezus persoonlijk leerde kennen en via die ontmoeting met Hem in Zuid-Afrika belandde. Haar man Diego, die ze daar leerde kennen is evangelist en samen met hun twee kindere

Psalmen Challenge
Podcast

Psalmen Challenge: in deze podcast bespreken christenen Psalm 37

Symfonie van het hart is de psalmenchallenge die jou voorziet van alles wat je nodig hebt om het hele psalmenboek uit de Bijbel door te gaan. Teun van der Leer, Remko Ongersma en Peter Kruijt, de initiatiefnemers van de Psalmen Challenge, bespreken s

ds. W. F. 't Hart
Video

Terugkijken: ds. W. F. 't Hart beantwoordt Refoweb-vragen

In onderstaande aflevering van 'Pastorie online', een programma van Refoweb.nl op de Reformatorische Omroep, is ds. W. F. 't Hart te gast om te spreken over het thema 'Word hervormd'. De predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente Zwartebroek-Tersch

Nigeriaanse vrouwen/Gerhard
Opinie

Ontvoeringsindustrie in Nigeria moet stoppen: tien jaar wegkijken is niet te verteren

Tien jaar geleden reageerde de wereld geschokt op de ontvoering van 276 meisjes van een school in Chibok, in het noorden van Nigeria. De geruchtmakende kinderroof werd de opmaat voor een bizar verdienmodel. Eerst even het geheugen opfrissen. Op 14 ap

Meerartikelen

nigeria
Nieuws

Tientallen christenen gedood bij driedaagse islamitische aanval in Nigeria

In het bisdom Pakshin in Nigeria hebben islamitische Fulani-herders drie dagen lang een bloedbad aangericht. Daarbij zijn minstens 29 christenen om het leven gekomen. Daarnaast raakten er twee christenen gewond en werden er kerken en huizen van chris

Engelse leerlingen
Nieuws

Rapport toont aan dat Engelse scholen hevig tekortschieten in godsdienstonderwijs

Op veel Engelse scholen ligt de kwaliteit van godsdienstonderwijs te laag. Dat is de conclusie uit een rapport dat deze week door onderzoeksbureau Ofsted gepubliceerd werd. In het rapport staat onder meer dat scholen hun godsdienstonderwijs veel meer

Myanmar
Nieuws

Predikant en christelijk leider in Myanmar kort na vrijlating opnieuw gearresteerd

De prominente christelijke leider en voorvechter van mensenrechten dominee Hkalam Samson is in Myanmar kort na zijn vrijlating opnieuw gearresteerd. Hij was nog maar enkele uren uit de gevangenis toen hij opnieuw werd opgepakt. Dat meldt een familiel

Miss Amie
Nieuws

Dragqueen cancelt voorleesbeurt in Amerikaanse kerk na aanhoudende kritiek en bedreigingen

Een Amerikaanse dragqueen ziet af van haar voorleesbeurt die ze volgende week zou verzorgen in een kerk in Pennsylvania. Dat meldt The Christian Post. Aanvankelijk zou de dragqueen haar voorleesbeurt houden in een bibliotheek maar na aanhoudende krit

Manchester
Nieuws

Politiebegeleiding voor pro-life spreker Manchester na scheldpartijen en bedreigingen

In het Engelse Manchester heeft de politie moeten ingrijpen om een jonge pro-life spreker te beschermen tegen een schreeuwende menigte pro-abortus demonstranten. De spreker, Madeline Page, CEO van de Alliance of Pro-life Students (APS), moest onder p

Ds. G. van Zanden
Video

Hervormde predikant waarschuwt voor valse nederigheid: "Dat is een christen op zijn slechtst"

"Het leek zo nederig, alsof het haar om de eer van God te doen was en dat ze dat wilde beschermen. Maar in feite zette ze zichzelf in de laagte neer om er de hoogte voor terug te krijgen. Dat is een christen op zijn slechtst", aldus ds G. van Zanden.

Anja Haga
Nieuws

ChristenUnie: BBB verkoopt Europese luchtkastelen

Europarlementariër Anja Haga (ChristenUnie) is verbijsterd na uitspraken van BBB over de inzet van Nederland in Europa wat betreft de mestderogatie: ‘Als je weet hoe het werkt in Brussel weet je ook dat duurzame afspraken voor boeren en natuur baat h

opperrabbijn
Column

Een moment verdwaald in Friesland

In zijn nieuwe dagboek vertelt opperrabbijn Jacobs hoe hij moest spreken in Friesland en plotseling alleen in de regen stond. Verder deelt hij een verdrietig verhaal van een oud-leerling die op 52-jarige leeftijd overleed en vertelt Jacobs uit te kij

Nigeriaanse Bethany dankbaar voor hulp Open Doors
Video

Nigeriaanse christen werd ontvoerd nadat haar dochter overleed

De Nigeriaanse Bethany heeft veel meegemaakt. Nadat haar dochter ontvoerd werd en later overleed, viel zij zelf in handen van diezelfde ontvoerders. Open Doors hielp haar door middel van traumazorg en de bouw van een huis. Bethany’s dochter, Mary, we

Een sterke kerk op een kwetsbare plek
Video

Ontdek in deze video het bijzondere werk van christenen in Ghana

In Noord-Ghana wonen veel moslims en zijn christenen in de minderheid. Naast dominees zijn vrijwillige voorgangers van grote betekenis voor de kleine dorpskerken in dit extreem arme gebied. De Presbyteriaanse Kerk van Ghana traint catechisten. Een ca

evangelisten
Nieuws

Straatevangelisten organiseren tweedaags event in Amsterdam

Op donderdag 9 mei (Hemelvaart) en vrijdag 10 mei organiseert Evangelist.Network het tweedaagse event ‘Take The City Amsterdam’. Dit initiatief is eerder geboren uit een enthousiaste groep straatevangelisten, die het verlangen hebben om met vele gelo

Elbert Smet en Kinga Bán
Video

Nog steeds indrukwekkend: Kinga Bán en Elbert Smelt zingen 'Leef met volle teugen'

Het is bijna vijf jaar geleden dat de bekende en geliefde christelijke zangeres Kinga Bán op 37-jarige leeftijd overleed. Kinga, onder meer bekend van haar jarenlange deelname aan Sela, nam tijdens haar ziek-zijn de single 'Leef met volle teugen' op.