Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Twintig reacties op de privéjets van evangelist Jesse Duplantis

Zijn uitspraken waren zo opvallend dat ook de NOS en NU.nl over schreven over evangelist Jesse Duplantis. Hij spaart voor een nieuwe privéjet ter waarde van 54 miljoen dollar om over de hele wereld het evangelie te kunnen verspreiden. CIP.nl zet een aantal reacties op een rijtje.

N.C. van der Bas: Wat ik denk is dat deze Jesse niets van Jezus begrepen heeft. Dat Hij gekomen is als een dienstknecht. Hij had niets waar Hij Zijn hoofd op kon leggen. Hij wil geen hoogmoed, maar nederigheid. Geen bezit en nog meer bezitten, al kunnen we het nog zo mooi in kleden, maar dat we ons leven geven aan Jezus Christus en dat Hij er mee mag doen, wat Hij wil. En dan gaat het niet om ons, maar alleen om Hem! Daarom wil ik ook een getuige van Hem zijn, maar dat Hij alleen de eer daar van krijgt!

Elle Wiltjer: Er worden tegenwoordig ook megakerken gebouwd om mega veel bezoekers te huisvesten gedurende een aantal uren per week. Waarom zoveel lasten op de schouders van kerkgangers te leggen als men ook in gewone huizen bijeen kan komen zonder dure gebouwen en dure voorgangers? Christus is toch het Hoofd van zijn gemeente en de Heilige Geest is gegeven om door gaven in mensen de gemeente op te bouwen en aan te moedigen door alle gelovigen, gezien het algemene priesterschap van alle gelovigen (1 Pet. 2:4-10; 4:10-11; Rom. 12:1-8; Efeze 4:11-17 ).

Gerrie Hessink Kerkdijk: Hij laat heel wat kansen liggen als hij in een "gewoon" vliegtuig stapt krijgt hij al heel wat kansen om het evangelie te brengen aan de passagiers, welvaartsevangelie, hij is niet bepaald nederig!!

Zolang er ‘schapen’ zijn die achter mensen aanrennen in plaats van achter Jezus, zal dit blijven gebeuren.

Gabriëlla Fransman: Zolang er ‘schapen’ zijn die achter mensen aanrennen in plaats van achter Jezus, zal dit blijven gebeuren. En zo ver hoef je niet te zoeken. Genoeg ‘grote, gezalfde, mannen Gods’ in ons eigen land die manipulatief onder de noemer Jezus, mensen het geld uit hun zakken praten om hun luxe leventje te kunnen bekostigen. En helaas, zoveel arme schapen die daar massaal intrappen. Maar ach, misschien zijn deze manipulators nu, in dit aardse leven ‘groot en gezegend’, ooit staan ze voor de troon en ligt de eeuwigheid voor hen. Ik zou niet met ze willen ruilen!

Joke van der Meulen-Jansema: Echt zielig. Jezus zou echt niet gaan vliegen. Hij heeft in Israël mensen opgeleid. Die trekken naar alle uiteinden en leiden daar weer mensen op. Veel groter effect en weinig geldverspilling en milieubelasting. Net of hij beter kan preken....

Jeroen Simone Hollanders: Schandalig!!! Wat een kolder, 4 vliegtuigen. Wat Jezus zou doen? Vliegen over de hele wereld? Die man kent zijn bijbel dan toch niet zo goed.
Het zou verboden moeten worden. En dan mensen die daar nog geld aan geven, dat begrijp ik écht niet!

Adrie van Driel: Dit is God onteerend! Jezus legde zijn heerlijkheid af voor ons om op een ezel te gaan. Jongeman, pak je fiets maar en ga Nederland door om het Evangelie te vertellen. Nederland is een zendingsland geworden.

Peter Slingerland: Wat een reacties weer, wat een liefdeloosheid en veroordeling voor deze man die zijn leven in dienst heeft gesteld tot het verkondigen van eeeh, een evangelie. Dat moeten we niet willen met zn allen!!! oordeelt niet opdat u niet veroordeeld zult worden enz enz enz.... (...) Laten we blij zijn met dit soort mensen die ons onderwijzen, sterker nog.........waar zelfs God advies aan vraagt!!! Dat kan toch alleen maar tot ons voordeel en zegen werken??

Henriëtte Fokkens: Ik vertrouw erop dat iedereen die hier zijn afkeuring over uitspreekt er ook over nadenkt hoe men zelf reist. Hoe vaak vlieg je? En hoe vaak naar bestemmingen die makkelijk per trein kunnen?

Jezus gebruikte niet de meest luxe vervoermiddelen, veel ging zelfs lopend. En Paulus had ook geen privégalei om rond te reizen...

Marc Volgers: Zijn redenering loopt mank. Jezus gebruikte niet de meest luxe vervoermiddelen, veel ging zelfs lopend. En Paulus had ook geen privégalei om rond te reizen... Het idee was juist dat door anderen te leren het evangelie weer verder wordt verteld. Je hoeft dus helemaal niet noodzakelijk zelf de wereld af te reizen. Daar gebruikt God veel meer mensen voor dan alleen deze (voor mij trouwens tot nu toe onbekende) evangelist...

Eline Peters de Jong: Pfff ik krijg er de kriebels van.... nederigheid en ootmoed is deze man onbekend ben ik bang... dan beter op een ezel want dan kan je onderweg nog een hoop mensen ontmoeten en hen over God vertellen. Zielig vind ik dit.... arme man.

Janneke de Jong: Ik wil er nog effe een vierde vliegtuig erbij, is toch om te gillen dat mensen daar dan ook nog geld aan geven. En dan onder het mom van zuinig, snel en God wil het.

Maarten Bouterse: Je moet dit natuurlijk zien in Amerikaans perspectief. Daar vind de helft van de bevolking dit normaal. Ze hebben ook voor de huidige president gekozen vooral de orthodoxe evangelische mensen. Daarom ben ik blij met een dominee op de fiets of de benenwagen. Nog beter voor het milieu ook. 

Leen Speelman: Echt Amerikaans. Volgens mij interepeert hij de Bijbel op eigenwijze, hij verdeelt alles onder zijn eigen armen, bij zo'n evangelist was ik gillend weg gelopen de zoveelste zakkenvuller in de naam van Jezus.

Wim Kamphorst: Ik heb zijn leven niet dus ik heb daar ook niets over te zeggen. Ik ben niet zijn mentor of leraar of vriend dus kan er niets over zeggen. Ik ken de details niet en heb Hem nooit persoonlijk gesproken hierover. Dus kan er eigenlijk niets zinnigs of nuttigs of opbouwends erover zeggen... Dus zal ik mijn "belangrijke" mening hierover niet kunnen en willen delen anders wordt de lijst hieronder met onzinnige gepraat alleen maar langer.

Maartje Willems: Vreselijk zoiets, zonde van al dat geld. Verlies van kostbare tijd? Ik denk dat evangelisatie op het vliegveld tijdens het wachten ook heel waardevol kan zijn.

Heerlijk hè, zo op een ander tekeer gaan... gelukkig zijn wij zonder zonde.

Robbert Hoek: In de VS is het heel makkelijk om je eigen kerk op te zetten om belasting te ontwijken en seed faith te promoten, hij die geld investeert in mijn kerk/God zal dat vermenigvuldigd terugkrijgen. Daar zijn veel mensen gevoelig voor, helaas ook hele kwetsbare mensen, en zo komen dit soort mensen aan geld om dit soort dingen te doen. Het heeft niks te maken met geloof verspreiden.

Jeroen Kwint: 'Met regulier vliegen verliest hij naar eigen zeggen te veel kostbare tijd.' Je zou natuurlijk onderweg in het vliegtuig kunnen evangeliseren? Of is dat nu een rare bekrompen gedachte van mij?

Herman Degenhart: Ook dit is een typisch voorbeeld van het misbruik dat wordt gemaakt van de vrijgevigheid van christenen, met name door het zelf ingestelde tiendengebod. Het wordt voorgesteld als een gift aan de Heer, maar in de praktijk moet je het zien als een gift aan de heer.... volgt de naam van de ontvanger, die daarvoor zijn gemeente de tiendenplicht had opgelegd. Die heer leeft er vervolgens goed van.

Lisetthe Jenneboer: Heerlijk hè, zo op een ander tekeer gaan... gelukkig zijn wij zonder zonde. Zijn we nederig, ootmoedig en bescheiden. Gelukkig zijn we niet zoals deze man.

Reacties

E
Ezel - vliegtuig, een onzuivere vergelijking. Jezus reed op een ezel omdat dit zo voorspeld was door een van de profeten. Teken van dienaar zijn en juist niet van een strijdvaardige Romeinse hoofdman op een paard. Mij bekruipt het gevoel dat de evangelist weinig begrepen heeft van waarom Jezus op een ezel reed. Anders had hij deze vergelijking nooit gemaakt. Hopelijk maakt hij niet meer van dit soort onjuistheden. Misschien toch maar geen vliegtuig, dan kan hij ook minder voordrachten houden.
L
Ik heb hem.horen zeggen

God alles wat ik heb is van U!

Mijn hele bezit!

En dat zegt hij niet zomaar!

Zeggen jullie dat ook??

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen