Rik & Jeffrey

God

01 juni 2018 door Jeffrey Schipper

"In sommige kerken worden mensen psychologisch mishandeld" - Rik & Jeffrey Podcast

"Dat is nogal wat. Letterlijk zwak en ziek worden van de samenkomst," stelde blogger Albert van der Heide onlangs in een commentaar over kerkdiensten die mensen kunnen beschadigen. Rik & Jeffrey spraken erover door in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Albert verwijst naar 1 Korinthiërs 11:17, ‘nu ik dit voorschrijf, moet ik er afkeuring over uitspreken, dat uw samenkomsten niet tot zegen, maar tot schade zijn’. Rik: "We moeten erkennen dat mensen getraumatiseerd zijn door samenkomsten waar ze psychologisch zijn mishandeld. 

Als je in een kerk zit waar op zondag wordt gedreigd met de toorn van God en het hellevuur, kunnen mensen heel erg bang worden van God," vervolgt hij. "En angst is een hele slechte motivatie. Er zijn zelfs mensen die ervan overtuigd zijn dat ze naar de hel gaan en daarom kiezen voor een goddeloze levensstijl. Als dat gebeurt houdt de kerk zich bezig met psychologische mishandeling."

In zijn blog voegt Albert toe: "Paulus moedigt niemand aan te blijven op en plaats waar je beschadigt wordt. Paulus zegt ook niet: blijf en verander die gemeente. Hij zegt doe er niet aan mee, heb er geen deel aan. Scheur je er los van, blijf er niet in vast zitten."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Reacties

J
Als je op je website al jaren zowat elke week een of meerdere artikelen opneemt, die de absoluut onbijbelse homopraxie "promoten", (=goed spreken van) dan ben je (in mijn ogen) ook bezig om christenen te beschadigen, te "traumatiseren en/of psychologisch te mishandelen".Verwacht je dat de Heere je "dat in dank afneemt" (=welgedaan, gij goede en getrouwe dienstknecht??)
REAGEER
J
Als je ervan overtuigd raakt, dat je naar de hel gaat, tenzij je de blijde boodschap aanneemt, om niet, die de voorganger elke zondag predikt, dan is dat het begin van het zoveelste feest in de hemel over iemand, die zich afkeert van zijn oude weg en zich toewendt naar de Heere! Halleluja!
REAGEER
G
“Het gehoor is niet naar de mens” luidt een tekst.

Om dan te vertrekken naar ander gemeente, waar we ons wél goed bij voelen, lijkt me dan ook niet de goede weg..,.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher