Jezusbeeld

Nieuws

01 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelische christenen verwijderen 'te katholiek' Jezusbeeld

Leden van een Amerikaanse baptistengemeente hebben voor opschudding gezorgd door het verwijderen van een standbeeld van Jezus uit hun kerkgebouw. Het beeld zou "te katholiek van aard" zijn, meldt The Christian Post.

Een overgrote meerderheid van de kerkleden stemde in met de verwijdering. Het beeld is gemaakt door een voormalig kerklid van de Red Bank Baptist Church in South Carolina. Meer dan tien jaar was het beeld te zien aan de voorkant van het kerkgebouw. Senior pastor Jeff Wright en Mike Dennis - voorzitter van de raad van diakenen - schreven een brief aan maker en kunstenaar Bert Baker.

In de brief schrijven ze: "God heeft je een enorm artistiek talent gegeven en daar zijn we je dankbaar voor. Dit talent heb je ook tot eer en glorie van God gebruikt in onze geloofsgemeenschap. Onlangs werd duidelijk dat het beeld voor verwarring zorgt onder onze mensen. Mensen beschouwden dit kunstwerk als katholiek. We begrijpen dat het beeld geen katholiek werk is, maar dat wordt wel zo opgevat."

In een reactie laat Baker weten dat hij het vreemd vindt dat het beeld pas na elf jaar voor verwarring zorgt. Hij vindt het vooral betreurenswaardig dat deze actie suggereert dat katholieke christenen niet worden erkend als medechristenen. De kunstenaar drong er bij de kerk op aan om het beeld niet te vernietigen. Hij adviseert het beeld cadeau te doen aan een andere kerk of te verkopen en de opbrengst vervolgens besteden aan zendingswerk.

Reacties

W
Het is wel OK om naar een film te kijken over Jezus, maar een beeld van Jezus is niet OK? Gecompliceerd.
REAGEER
C
Katholiek betekent ALGEMEEN, dus betreft ALLE christenen

De beperking tot de kerk van Rome ontstaat pas als we spreken van ROOMS katholiek
REAGEER
Of naar de kringloop brengen, want dit beeld levert toch niet veel op ...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher