GroeneKerkenroute

Nieuws

01 juni 2018 door Tear

GroeneKerkenroute voert langs duurzame kerken

De GroeneKerkenactie van Tear en Kerk in Actie houdt op zaterdag 23 juni in vijf regio’s een GroeneKerkenroute. Elke fietsroute voert langs drie tot zes kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. In twee regio’s voert de tocht bovendien langs een Groene Moskee. De organisatie hoopt dat de route belangstellenden zelf ook aanzet tot groene stappen.

Er zijn vijf fietsroutes uitgezet in alle uithoeken van het land. De startpunten zijn: Eindhoven, Wageningen, Assen, Haarlem en Middelburg. Geïnteresseerden kunnen ervoor kiezen om zich bij een groepstocht aan te sluiten of op eigen houtje op pad te gaan. Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. Bezoekers worden verwelkomd met een biologische versnapering en zien en beleven welke groene stappen de betreffende kerk heeft gezet.

Campagneleider Hanna van der Horst: "Als GroeneKerkenactie willen we christenen en andersgelovigen in Nederland inspireren en aanzetten tot duurzaamheid. Een duurzame levensstijl is een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd, maar ook een vorm van naastenliefde. Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd. Als gemeenschap kunnen kerken hierin echt een verschil maken."

De ene kerk neemt je mee het dak op om de zonnepanelen te laten zien, de andere kerk heeft een unieke oplossing gevonden om het energieverbruik naar beneden te brengen en weer een ander bakt biologisch avondmaalsbrood of heeft een eigen moestuin.

Met de GroeneKerkenactie stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar vinden en aanmoedigen. De actie richt zich op alle geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht, de routes en de deelnemende kerken.

Reacties

Is een moskee dan een kerk? Een kerkenroute is een KERKENroute! En hoe positief het ook is om goed om te gaan met de schepping, in de kerk gaat het in de eerste plaats om het leven met God, door het verzoenend bloed van Jezus. Ik zie liever in plaats van bordjes met 'groene kerk' bordjes met 'kerk waar Jezus centraal staat'.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher