Israël Palestijnen

Nieuws

01 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Palestijnse christenen hebben een boodschap voor geloofsgenoten: Stel niet Israël maar Jezus centraal

Palestijnse christenen in Bethlehem doen deze week een oproep aan christenen wereldwijd om niet Israël maar Christus centraal te stellen, schrijft Israël-correspondent Alfred Muller.

Deze oproep werd gedaan op de Christ at the Checkpointconferentie in Bethlehem. Wat zou de Heere Jezus doen als Hij bij een militaire controlepost stond?, vroegen Palestijnse christenen zich af. Dr. Munther Isaac, voorganger van de evangelisch-lutherse Christmas Church in Bethlehem, legt uit waarom Palestijnse christenen zich ergeren aan evangelicals die op een eenzijdige manier naar het Palestijns-Israëlische conflict kijken.

"In de gesprekken die we voeren blijkt heel vaak dat Israël centraal staat. Vaak beoordelen ze ons op grond van onze houding tegenover Israël. En niet op grond van onze houding tegenover Christus," vertelt Isaac. "Ze kijken niet door de ogen van Christus naar het conflict. Ze geloven dat Israël in het middelpunt staat van de heilsgeschiedenis en van wat God doet in dit gebied."

Hij merkt op dat evangelicals het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen van harte toejuichen. Ook benadrukken evangelicals vaak dat God het land aan de Joden heeft beloofd. Isaac: "Dat is het land waarop wij wonen. Christenen wereldwijd trekken op grond van de Schrift serieuze conclusies over dit land."

Lees hier het volledige verslag van Alfred Muller.

Reacties

Helaas bedoelen Palestijnse christenen vaak met 'Jezus centraal en niet Israel', dat israel helemaal geen bijzondere status heeft tussen de volken van deze wereld. Met 'Jezus centraal' zijn ze Bijbels, met 'Israel is een gewoon volk' niet.
H
Manuela, een kusje voor deze reactie.
B
Eens met Manuela. Maar hoewel het vanuit die Pal.chr. fout gemotiveerd is, hebben ze wel degelijk een punt.

Bij Israelfreaks is het enthousiasme over Israel en het Joodse volk zo groot, dat men stelt, dat Joden al bij de Vader horen, dat ze Yeshua niet nodig hebben.

Mark Kinzer, Willen Ouweneel/Lody vd Kamp leren dat en bij Chr.v. Israel is het idee, dat men niet evangeliseert onder Joden omdat we als christen dat recht verspeelt hebben wegens alle kerkelijk antisemitisme.

Rom. 1:16 eerst de Jood het evangelie brengen, dan de Griek.REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher