Kees van der Staaij

Nieuws

31 mei 2018 door Jeffrey Schipper

SGP verzet zich tegen import van haat en geweld via Nederlandse moskeeën

"De SGP wil geen import van haat en geweld vanuit landen als Saudi-Arabië, Qatar maar ook andere landen, via Nederlandse moskeeën. We zijn bezorgd over het ronduit jihadistische of daartegen aanschurkende gedachtegoed dat ook de Nederlandse samenleving in zijn greep kan krijgen," aldus SGP-leider Kees van der Staaij deze week in de Tweede Kamer.

Hoewel het kabinet zich net als de Tweede Kamer zorgen maakt over ongewenste financiering van moskeeën en radicale preken die daar mogelijk het gevolg van zijn, is het kabinet zoekende naar een juiste aanpak van de kwestie. Vorige maand wisten NRC Handelsblad en Nieuwsuur de hand te leggen op een geheime lijst met Nederlandse moskeeën die gefinancierd worden door Golfstaten. Zeker dertig islamitische organisaties hebben financiering aangevraagd uit landen als Saudi-Arabië en Koeweit.

Tijdens het Kamerdebat zei Van der Staaij: "Als het gaat om het goed weten, is er heel veel onduidelijkheid over die financieringsstromen. Het waren belangrijke mediaonthullingen vanuit NRC en Nieuwsuur die hierover meer informatie de wereld in brachten. De informatievoorziening aan de Kamer was rommelig, half en traag. Het beeld van de afgelopen jaren is: veel studie, veel debat, veel moties, maar nog weinig echte acties."

Bekijk dit videofragment en lees hier meer op de website van de SGP:

Reacties

B
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Toen we de DVD maakten, was Kees het enige kamerlid, die bereid was mee te doen. Joel Voordewind wilde ook , maar mocht niet van het CU campagneteam destijds, stond olv. Sjirk Kuijper , nu hoofdredacteur ND(!).

Ook Wilders deed een toezegging, kwam die eveneens niet na.

Dus bedankt Kees, zou fijn zijn als je de ontmaskering van de islam veel scherper ter hand nam, het komt er helaas maar zeer bescheiden uit tot op heden.

Shalom, Ben Kok (j-chr.pastor)
REAGEER
T
Godsdienstvrijheid houdt in dat men er over kan discussiëren. Islam staat dat niet toe.

In Canada's Motion M-103 wordt de islam boven alle andere religies geplaatst, omdat elke andere religie openlijk kan worden besproken, openlijk kan worden bekritiseerd en zelfs openlijk kan worden bespot zonder straf of staatstraf.bron:Gatestone Institute (list@gatestoneinstitute.org)

Overigens lijkt dat ook al zo te zijn in Finland. Zweden en Engeland. In Duitsland is die aantasting van vrije meningsuiting op de islam aantoonbaar aanwezig.
REAGEER
Regeringen dienen openlijk te zeggen dat de islam een 'godsdienst' is die NIET gelijkgesteld mag worden met de enige godsdienst die vrede, zorg voor alle mensen, voorspoed en mooie kunst heeft voortgebracht: het CHRISTENDOM. Je hoeft echt geen studie te maken van alles wat zich als godsdienst aandient in deze 21e eeuw. Kijk gewoon naar de praktijk in landen waar een godsdient het voor het zeggen heeft, dan zie je hoe dat werkt in de praktijk. En als je zoiets in je eigen land niet wilt, dan moet je daar NU al iets aan doen!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher