LGBT vlag

Nieuws

31 mei 2018 door Redactie

Kerk voor 2,3 miljoen dollar aangeklaagd vanwege weigeren LHBT evenement

Een bedrijf in de Amerikaanse staat Oregon heeft een aanklacht ingediend tegen een kerk, dat verboden heeft om een LHBT (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, red.) evenement in het gebouw te houden. Dat meldt The Christian Post.

De kerk is eigenaar van het pand. Volgens het bedrijf heeft dat verbod het bedrijf beschadigd. Nu eisen ze een schadevergoeding. Even terug in de tijd. Het is 2015 als Ambridge Event Center een keer ruimte huurde bij Holy Rosary Chruch voor verschillende evenementen. Een evenement met een LHBT invalshoek is destijds afgewezen, vanwege de 'morele clausules' van de kerk.

Vorige week heeft een rechtszaak plaatsgevonden waarin wordt aangegeven dat Ambridge Event Centre schade heeft ondervonden door de genoemde weigering van de kerk. Het bedrijf wil 2,3 miljoen dollar schadevergoeding.

Reacties

H
Hoezo schade? Was er dan geen ander gebouw beschikbaar?
J
In Nederland is het precies omgekeerd:

Als er zelfs STIEKEM, zonder toestemming!!, een sexfilm wordt opgenomen in een kerk in Tilburg, dan nog oordeelt de nederlandse rechter, dat de kerk geen recht op schadevergoeding heeft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher