Ds. B. E. Weerd

Nieuws

31 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. B. E. Weerd aan de slag in hervormd Papendrecht

Ds. B. E. Weerd (foto) vertrekt uit Huizen. De hervormde predikant heeft een beroep uit Papendrecht aanvaard. De Sionskerk is nu nog vacant omdat ds. J. C. van Trigt vorig jaar verhuisde naar Ameide-Tienhoven. Weerd staat sinds 2010 in Huizen op de kansel.

Ook de gereformeerde kerk (PKN) in Diever verwelkomt binnenkort een nieuwe dominee. Ds. B. van Werven heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van de hervormde gemeente in Zuilichem. In Diever volgt hij de vorig jaar naar het Evangelisch Werkverband vertrokken ds. J. de Kok op.

Proponent J. J. Hagendijk gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Rotterdam volgt in de hervormde gemeente te Willige Langerak de in 2016 naar Amersfoort vertrokken ds. H. S. Mosterd op. Hervormde gemeente De Rank in Staphorst verwelkomt T. W. D. Prins-van den Bosch als nieuwe predikant. De proponent uit Daarle gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

Ds. A. Schroten (Leerdam) heeft bedankt voor een beroep uit Barneveld. In wijk 3 is men op zoek naar een predikant omdat ds. M. P. D. Barth vorig jaar aan de slag ging als legerpredikant. Onlangs bedankte Schroten ook voor een beroep uit Ermelo.

De hervormde gemeente in Nijkerk (wijk 1) moet verder zoeken naar een predikant, omdat ds. A. J. van den Herik heeft bedankt. De gemeente is vacant vanwege het vertrek van ds. H. Russcher naar Veenendaal. Van den Herik blijft dus actief in Moerkapelle.

Ds. J. van Rumpt vertrekt niet naar de hervormde gemeente in Ermelo (wijk Zuid). De predikant uit Nunspeet heeft bedankt. In de Nieuwe Kerk Zuid is men op zoek naar een predikant vanwege het emeritaat van ds. J. A. de Koeijer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher