Israël Palestijnen

Nieuws

31 mei 2018 door De Telegraaf | NU.nl | Israël Today

Antoine Bodar en andere BN'ers willen druk op Israël om Gaza

Negentig Nederlanders en 37 Nederlandse organisaties roepen de regering op druk uit te oefenen op Israël om de blokkade van de Gazastrook te beëindigen, laat De Telegraaf weten. Eén van de Bekende Nederlanders is priester Antoine Bodar.

De Israëlische marine heeft een schip met zeventien Palestijnse activisten aan boord tegengehouden. De 'al-Hurija' (De Vrijheid) was dinsdag onder begeleiding van een aantal kleine bootjes de haven van Gaza uitgevaren met de bedoeling de zeeblokkade door Israël te doorbreken. Israël besloot ruim tien jaar geleden uit veiligheidsoverwegingen tot een zeeblokkade. Egypte steunde die. 

De ondertekenaars van de oproep zeggen dat zich in Gaza een humanitaire ramp voltrekt. Door de blokkade zijn er grote tekorten aan schoon water, elektriciteit, zorg, medicijnen en andere basisbehoeften. Israël zei dat de interventie door de strijdkrachten onvermijdelijk was omdat Hamas achter de uitbraakpoging zat. Die organisatie gebruikt volgens Jeruzalem de eigen bevolking voor dit soort propaganda-acties.

De BN'ers en Nederlandse organisaties zijn ondertussen stil over de 130 raketten en mortiergranaten die dinsdag vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op Israël. De meeste raketten en mortierraketten konden door de Iron Dome onderschept worden, maar niet allemaal. Zo werd een huis in een kibboets getroffen. Er vielen geen gewonden.

Reacties

A
Waarom krijgt Israël de schuld van de ellende die Hamas zelf veroorzaakt. Israël heeft niet een blokkade omdat ze een hekel hebben aan de Gazanen, maar om zichzelf te beschermen tegen Hamas. Het is Hamas, en niet Israël die alle voorziening die er zijn elke keer saboteert...
REAGEER
W
Helemaal eens met Hendy de Bont.

De media geeft ontzettend vooringenomen eenzijdig nieuws over Israël en de Palastijnen. Kijk maar eens op You Tube naar de uitspraken die de zoon van de Hamas oprichter Mosab Hassan yousef hierover zegd in en VN vergadering. Hij is een eerste ervaringsdeskundige die het zelf aan de lijve heeft ondervonden.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher