Gert-Jan Segers

Nieuws

31 mei 2018 door Pauw

Terugkijken: Gert-Jan Segers in debat met belangenorganisatie sekswerkers

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers was woensdagavond te gast in het programma Pauw. In de talkshow ging hij in debat met de belangenorganisatie voor sekswerkers PROUD.

Sekswerkers luiden de noodklok. Door maatregelen van de politiek zeggen zij steeds meer in de verdrukking te komen. Wetsvoorstellen als het zogenoemde 'pooierverbod' zijn bedoeld om sekswerkers te beschermen, maar hebben volgens PROUD een averechts effect. Gert-Jan Segers zet zich al jaren in voor de bescherming van slachtoffers van prostitutie en vindt deze voorstellen wél een stap in de goede richting.

Bekijk het volledige debat:

Reacties

De bedrijfstak "commerciële erotiek" is een speelveld van de duisternis!

De dienstverlening kent veel vormen, waardoor wetsverachting een veel voorkomende opvatting van handelen is.

Organisatorisch wordt eerst gezocht naar mensen die dit werk niet schuwen, terwijl er ook met een verkilde attitude naar mensen wordt gezocht die manipulatief, onvrijwillig kunnen worden ingezet.

De honorering en arbeidsvoorwaarden laat dan ook grote verschillen zien. Uitbuiting en dwang is onwenselijk en zou moeten kunnen worden aangepakt.

De politieke ambtsdrager Gert-Jan Segers wil de onvrijwillige mensen in dit wek beschermen en met aanpassingen in de wet (zo mogelijk) voorkomen dat de ingesleten methodiek van moderne slavernij in deze bedrijfstak stopt!

Het is naar mijn opvatting niet nodig en ook niet aan te bevelen om als een christelijk politicus, het debat te voeren in de slangenkuil van boven genoemd speelveld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher