Ashton Kutcher

Nieuws

31 mei 2018 door Redactie

Ashton Kutcher heeft bijna 6000 kinderen gered van mensenhandel

Acteur Ashton Kutcher heeft een organisatie om mensenhandel te bestrijden en maakt daarmee verschil in de wereld. Inmiddels zijn al bijna 6000 kinderen gered. Dat meldt Relevant Magazine.

Samen met zijn ex-vrouw Demi Moore richtte Kutcher de non-profit organisatie 'Thorn: Digital Defenders of Children' in 2009 op. Het doel van de organisatie is om het seksueel uitbuiten van kinderen te stoppen.

"Wat wij doen in onze kern is technologie bouwen die helpt om seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden," vertelt Kutcher. "Je kan je mouwen opstropen en proberen om een held te zijn door een iemand te redden. Of je kan gereedschap bouwen waardoor een persoon heel veel mensen kan redden."

Uit een recent rapport blijkt dat de organisatie geholpen heeft met het identificeren van 5,894 kinderen die slachtoffer waren van mensenhandel. Ook zijn 103 kinderen gered uit situaties waar seksueel misbruik speelde.


Ashtons organisatie bouwt dus technologie om kinderen te beschermen van misbruik. Meer dan twintig technologiebedrijven zijn aan boord. Denk aan Google, Facebook en Microsoft.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher