moskee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 mei 2018 door PopUpkerk

Christenen reageren op 'haatactie' Pegida met Ramadan Sponsor Tour

In reactie op de aangekondigde protesten door de extreemrechtse groepering Pegida, is door de Nederlandse PopUpkerken de website ramadansponsortour.nl in het leven geroepen.

De initiatiefnemers noemen het een vrolijke reactie op een haatactie. Pegida heeft aangekondigd om van 4 tot en met 8 juni elke avond in een andere stad voor de deur van een willekeurige moskee een BBQ met varkensvlees te organiseren. Op de website ramadansponsortour.nl kan vanaf vandaag de moskee waartegen geprotesteerd wordt gesponsord worden per aanwezige demonstrant, per gebarbecued stuk vlees of per kwartier dat de barbecue duurt. Hoe groter dus de demonstratie van Pegida, hoe meer geld er opgehaald wordt voor de moskeeën.

"We zijn helemaal voor vrijheid van meningsuiting," zegt Rikko Voorberg, een van de initiatiefnemers, "maar in een tijd waarin islam-argwaan een politieke vanzelfsprekendheid is geworden, vinden wij het belangrijk om duidelijk te maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt." Matthias voor de Poorte van PopUpKerk Arnhem vult aan dat het erg bedreigend moet voelen om in je feestmaand boze stemmen en brandlucht van BBQ’s te ruiken tijdens het avondgebed. "Daar moeten we dus iets tegenover stellen."

De initiatiefnemers van de PopUpKerken lieten eerder van zich horen door de Light for Syria herdenking afgelopen maart en met We Gaan Ze Halen, een actie om de overheid te herinneren aan haar belofte om vluchtelingen op te nemen.

Reacties

A
Ze zouden als christenen er beter aan doen om een sponsor actie op te zetten om daarmee evangelisatie materiaal gericht op moslims te bekostigen!
H
En zo is het. Christenen moeten meer zelfbewust worden en uitstralen waarom ons geloof zo prachtig en uitnodigend is. Daar moeten we mee bezig zijn. Niet met protest maar juist met Presentatie van de Boodschap.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events