Ons Dorpshuis Kruiningen

Nieuws

30 mei 2018 door Omroep Zeeland

Kerkruzie Kruiningen: gemeentebestuur gunt ds. Bredeweg nieuwe kerk

Het gemeentebestuur van Reimerswaal is positief over de bouw van een nieuwe kerk voor de afgescheiden kerkgemeenschap van ds. G. Bredeweg, meldt Omroep Zeeland. In november vorig jaar verliet ds. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Nadat Bredeweg de kerk verliet had hij al snel plannen voor een nieuw kerkgebouw.

Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. Een rapport van de overkoepelende classis Goes over het conflict vindt ds. Bredeweg "in strijd met de Bijbel en kerkorde". Vervolgens startte ds. Bredeweg een 'vrije gemeente', omdat "de Heere hem in Kruiningen heeft geplaatst". Het merendeel van de gereformeerde gemeente in Kruiningen besloot niet mee te gaan met de afgescheiden dominee. Meer dan 200 kerkgangers zijn overgestapt naar de gemeente van Bredeweg.

De Vrije Gereformeerde Gemeente (VGG) - die bestaat uit zo'n 290 leden - van Bredeweg wil snel een nieuwe kerk laten bouwen. Op de beoogde plaats van de nieuw te bouwen kerk aan de Zandweg staat nu nog een landbouwschuur. De nieuwe kerk moet straks 384 zitplaatsen gaan bieden. De gemeente van Bredeweg komt nu nog noodgedwongen samen in Ons Dorpshuis in Kruiningen (foto).

Lees hier meer op de website van Omroep Zeeland.

Lees ook: Ds. Bredeweg stapt op en verlaat GerGem en Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher